İş stresi diş kaybına neden olabiliyor

Gündelik hayatta yaşanan stres sadece geceleri değil, gün içerisinde de diş sıkmalarına ve gıcırdatmalarına neden oluyor.

Haberler 21.02.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsanlarn dilerini gcrdattn fark etmediklerini, baka bir ikayetle di hekimine bavurduklarnda di skmaya bal olduunu örendiklerini söyleyen Di Hekimi Gökhan Gerek, Bu hasar bazen balangç düzeyinde olurken, bazen de ilerlemi safhada olduu için çok büyük tedaviler gerektirebiliyor eklinde konutu.

Stres, di krlmalarnn da sebebi

Az içerisinde stres olumaya baladktan sonra, ilk tepkinin dile di etinin birletii düzeyde, diin boynunda olutuunu belirten Di Hekimi Gökhan Gerek, Stres di ve di eti arasnda trnak girecek kadar bir boluk olumasna ve duyarllk balamasna neden oluyor dedi. Duyarlln ardndan dite anma ve krlmalarn da meydana geldiini söyleyen Gökhan Gerek, Di minesi kalkarak altndaki, daha yumuak olan dentin tabakas ortaya çkyor. Dilerde, kesilmi bir aaç kütüünün üzerindeki gibi halkalar görünmeye balyor. Kiide çene eklemi arlar ve bununla beraber yüz ve boyun arlar balyor. Bu durumda azdaki stresi görmek mümkün oluyor açklamasnda bulundu.

Di sktmzn farknda deiliz

ehir ve i hayat gibi nedenlerin yan sra depresyon gibi psikolojik rahatszlklar, hatal yaplm bir dolgu veya porselen kaplama, çok sert ve asidik besinler tüketme gibi faktörlerin de azda stres oluumuna neden olabildiini vurgulayan Di Hekimi Gökhan Gerek, Bu durum en çok 40 ya üstü erkeklerde ve özellikle ofis çalanlarnda görülüyor dedi. Gökhan Gerek ayrca klinie gelen çou hastann dilerini sktnn farknda olmadn söyleyerek, çou zaman dilerinin ksa ve anm görüntüsünden holanmad için geliyorlar. Meslek gruplarna baktmzda bu ikayetle gelen hastalarn çounun bankac ve mühendis olduunu görüyoruz eklinde konutu.

Stres nedeniyle di sktmz kabul etmek istemiyoruz

Hastalarn genellikle dilerindeki scak-souk hassasiyeti sebebiyle klinie bavurduklarn belirten Gökhan Gerek, Hastalarn çou ilk bata sorunlarnn temelinde stres olduunu kabul etmek istemiyor, daha sonra gün içinde dahi dilerini sktklarn fark ediyorlar. Uygulanan tedavinin ardndan sorunun tamamen ortadan kaldrlmas için psikolojik destein alnmas çok önemli dedi.

Ana Sayfaya Git