"İlk görüşte aşk 15-20 saniyede gerçekleşiyor"

Prof. Dr. Cengiz Akkaya, "Bir insanla karşılaştığınızda 15-20 saniye içinde o kişiye aşık olup olmayacağınız ortaya çıkar." dedi.

Haberler 14.02.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akkaya, insan hayatndaki olumlu ve olumsuz hatralarn ak olunacak kiiyi belirlemede önem tadn söyledi.

Akn gerçek olduunu, bunun bilimsel açklamasna transferasyon denildiini belirten Akkaya, simgesi her ne kadar kalp görülse de beyinde baladn vurgulad.

Sevgi ve akn beyindeki belirli bölgelerde elektriksel-kimyasal fonksiyonlarn ortaya çkmasyla gerçekletiini anlatan Akkaya, Genellikle limbik sistem dediimiz, duygular idare eden bir bölge var, kabaca orayla ilikilidir. Bir insanla karlatnzda 15-20 saniye içinde o kiiye ak olup olmayacanz ortaya çkar. Bunun nedeni transferasyondur, aktarmdr. Sizin ak olunacak, evlenmeyi düündüünüz insanla ilgili kafanzda bir kyafet var zaten. Biriyle tanyorsunuz, o insann kafanzdaki özelliklere benzediini düünüyorsunuz, hemen beyniniz sizi harekete geçiriyor. Buna transferasyon diyoruz. Beyinde bulunan, geçmite yaadnz bütün olumlu ve olumsuz olaylarn depoland alanlar sayesinde o kiiye ak olmanz mümkün oluyor. diye konutu.

Akkaya, bir kiiye hiç tanmad bir insann tandk ve scak gelmesinin beyindeki aktarm sonucu olutuuna dikkati çekerek, o kiinin ses tonu, jestleri, mimikleri, saçnn rengi ve konuurken kendini nasl ifade ettii gibi durumlarn, akn gerçeklemesinde ba etken olduunu söyledi.

nsann, tanlan kiiye beynindeki elbiseyi giydirdiine iaret eden Akkaya, O kii size geçmite örnek aldnz, deer verdiiniz bir kiiyi çartryorsa, kafanzdaki elbiseyi o kiiye hemen giydiriyorsunuz. Örnein babanz çartrabilir. Babanza kar duygunuz olumluysa o olumlu duyguyu o kiiye yanstrsnz. ifadelerini kulland.

- Ak, evlilikten sonra biter mi?

Akn ilk görüte meydana geldiini ama sevgi, sadakat ve saygnn zamanla gelitiinin altn çizen Prof. Dr. Akkaya, akn tedavisinin evlilik olduunu, kapal toplumlarda insanlarn ancak ayn eve girdikten sonra birbirlerini tanyabildiklerini anlatt.

Akn evlilikten sonra bittii yönünde baz görüler bulunduuna dikkati çeken Akkaya, nsan ayn eve girdiinde bazen o kiinin kafasnda oluturduu ablona uymadn görüyor. Akn etkisi hafifleyip mantk devreye girmeye baladnda o kiinin kafanzda oluturduunuz kii olmadn, tasarladnz, giydirmek istediiniz elbiseye uymadn görüyorsunuz çünkü böyle bir ey mümkün deil. Kafanzdakine birebir uyacak bir insan dünyada yoktur. Uymadn görünce bu sefer evlilikte hayal krklklar balyor. deerlendirmesinde bulundu.

Akkaya, son aratrmalara göre ilikilerde ilk 7 yln önem tadn, 7 yldan sonra akn bittii ve mantksal ilikinin devreye girdiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git