İmplant tedavisini hamilelik sonrasına bırakın!

Hiçbir anne adayı hamilelik döneminde diş ağrısı çekmek istemez. Bunun için de hamilelik öncesinde diş bakımınızı ve tedavilerinizi eksiksiz şekilde yaptırmanız gerekiyor.

Haberler 02.10.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamilelik döneminde implant yapmn pek tercih etmiyoruz diyen Di Hekimi Pertev Kökdemir, anne adaynn cerrahi ileme maruz kalaca ve antibiyotik kullanmas gerekecei için implant tedavisini hamilelik sonrasna braktklarn belirtiyor.

Hamilelik döneminden önce di hekimine gidilip dilerin tüm kontrollerinin yaplmas rahat bir hamilelik süreci geçirilmesini salar diyen Di Hekimi Pertev Kökdemir, anne adaylarn uyaryor: Hamileliin birinci ve üçüncü evrelerinde hastaya müdahale edilmemesi önemlidir. çünkü diteki rahatszlklara bal olarak belki baz ilaçlar kullanlmas gerekebilir. O yüzden hamilelik öncesinde di hekimine gidip rahatszlklarn tespit edilmesi ve bunlarn tedavi edilmesi hem hamileliin rahat geçirilmesinde hem de hamilelik sonras dönemde salkl bir aza sahip olunmasnda önemli rol oynayacaktr. Ayrca hamilelik döneminde hormonal deiikliklerden dolay gebeler hastalklara daha yatkn hale gelebilir. Küçük bir hastalk, hamilelik döneminde çok büyük bir hale gelip hastamzn ar-sz içinde klinie gelmesine sebep olabilir. Bu nedenle hamilelik öncesinde mutlaka di hekimi kontrolü yaptrlmaldr.

HAMLELK ÖNCESNDE HEKMNZ ZYARET EDN

Hamilelik döneminde hassaslaan diler için ne yaplmal?

Di Hekimi Pertev Kökdemir: Hamilelik döneminde hormonal deiikliklerden dolay diler daha hassas hale gelebilir. Bununla ilgili olarak anneyi rahatsz edecek bir durum varsa veya di eti kanamas oluyorsa mutlaka bir di hekimine gitmek gerekir. Bunun dnda hamilelik döneminde di hastalklaryla karlamamak için mutlaka hamilelik öncesi di hekimi ziyareti arttr. Eer tam salkl bir azla hamilelik dönemi balarsa hamilelik döneminde herhangi bir ekstra sorun çkmayacak, çkan sorunlar da minik müdahalelerle tedavi edilebilecektir.

HASTALIKLARIN ÖNÜNE GEçLM OLUR

Anne adaylar bulant yaad dönemlerde di bakmlarn nasl yapmal?

Anne adaylar ilk aylarda mide bulants ve kusma gibi ikayetler yaayabilirler diyen Kökdemir anne adaylarn öyle uyaryor: Eer bu ekilde bir rahatszlk oluyorsa azn bir bardak su ile çalkalanmas veya dilerin hafifçe frçalanmas, kusma gibi bir durumdan sonra dilerin çürüe veya di etlerinin di eti iltihabna maruz kalmasnn önüne geçer. Aksi takdirde hem dilerde çürük oluur, hem de di etlerinde hastalklar ortaya çkabilir. Bunlarn sebebi yüksek kuvvetteki mide asidinin aza geliyor ve o bölgede bir süre bekliyor olmasdr. Ama az çalkalanrsa ve bu asidik ortam azdan uzaklatrlrsa, bu asidin sebep olaca hastalklarn da önüne geçilmi olur.

CERRAH LEM ÖNERLMEZ

Hamilelere implant yaplr m?

Hamilelik döneminde implant yapmn pek tercih etmiyoruz diyen Kökdemir, Bunun sebebi hem hastamzn cerrahi bir ilem geçirecek olmas, hem de bu tedavi sonrasnda 5-7 gün süreyle antibiyotik kullanacak olmasdr. Dolaysyla hamilelik öncesinde implant uygulayp, hamilelik sonrasnda da diin üzerine yaplacaklar konusunda bir planlama yapyoruz veya tüm bu tedaviyi hamilelik sonrasna brakabiliyoruz diyor.

Ana Sayfaya Git