Şırnak'ta sağlık ekipleri diyaliz hastası 2 kardeş için seferber oldu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolu kapalı köydeki diyaliz hastası 2 kardeş, 2 saat süren çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.

Haberler 15.02.2020 - 12:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAK-rnakn Cizre ilçesinde kar ya nedeniyle yolu kapal köydeki diyaliz hastas 2 karde, 2 saat süren çalmann ardndan hastaneye ulatrld.

Kar ya nedeniyle yolu kapanan Cizre ilçesine bal Kocapnar köyünde oturan diyaliz hastalar 27 yandaki Yusuf ve 19 yandaki Mehmet Zan kardelerin yaknlar durumu 112 Acil servis ekiplerine bildirdi. Yaklak 2 saat süren zorlu çalmann ardndan köye ulaan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servis ekipleri, ilk müdahaleyi yaptklar hastalar hastaneye ulatrd. Diyaliz hastas kardeler tedavi altna alnd.

l Salk Müdürü Op. Dr. smail Babüyük, son günlerde kent genelinde olumsuz hava artlar nedeniyle birçok hastann hastaneye ulamakta zorluk çektiini söyledi.

Salk hizmetinden geri kalmamalar için kurum olarak youn bir mesai harcadklarn ifade eden Babüyük, Kocapnar köyündeki diyaliz hastalarmz da Cizre Devlet Hastanesine ulatrdk. Hastalarn diyaliz hizmetini almasn saladk. Bu hizmeti gecikme yaamadan yerine getirdik. dedi.

2 karde için seferber oldu

112 Acil Salk Hizmetleri olarak k tedbirleri kapsamnda gerekli tedbirleri aldklarn aktaran Babüyük, kentte biri obezler için, biri 4 yatakl ve 5i paletli olmak üzere 49 ambulansla hizmet verdiklerini anlatt. Geçen yl 23 bin 34 hastaya ulatklarn ifade eden Babüyük, öyle konutu:

Bu vakalardan 32sini uçak ambulans ile il dna sevklerini gerçekletirirken hem il içi ve hem il d hizmet veren 120 hastamz da helikopter ile ambulans vastasyla tamasn gerçekletirdik. Özellikle kentsel vakaya ulam oranna baktmzda ortalama sfr ile 10 dakikada vakaya ulama oranmz yüzde 90a ulam. Krsal alanda ise ilk 30 dakika içinde ulamamz gereken vakaya da yine ayn ekilde yüzde 90 orannda ilk 30 dakika içinde ulayoruz. Bu da Türkiye ortalamasnn biraz üstündedir. l olarak hem ortalamay yakalam olduumuzu ve bu ortalamann üstüne çkm olduumuzun bir göstergesidir.

Ana Sayfaya Git