Şeftali suyunun faydaları nelerdir?

Şeftali suyu yaz aylarının en favori içeceklerden birisi olmasının yanı sıra faydaları ile de dikkat çekiyor. Zengin içeriği ile dikkat çeken şeftali suyu lezzetli tadı ile tercih edilirken sağlığı korumanın en eğlenceli yollarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. C,E ve K vitaminleri açısından oldukça zengin olan, güçlü aroması ile tercih edilebilir bir içecek türü olan şeftali suyunun faydaları nelerdir sizler için hazırladığımız yazıya göz atabilir, bilgi alabilirsiniz. İşte çok sevilen bir meyve türü olan şeftali suyunun faydaları…

Haberler 09.07.2018 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkemizde Bursada yetien bir meyve olan eftali suyu ile birlikte insan sal için oldukça faydal içeceklerden birisi olarak biliniyor. Güçlü bir antioksidan olan erik ve kiraz ile birlikte ayn familya içinde yetien bir meyve olan eftalinin en çok yetitirildii bölgeler arasnda ise Güney Asya ve çin yer alyor.

eftali suyunun faydalar nelerdir?

Tatl eki bir tada sahip olan eftali içerdii C,E ve K vitaminleri ile fosfor, magnezyum, bakr, çinko, potasyum, manganez, demir ve kalsiyum minareleri ile tam bir besin deposu olarak vücudun ihtiyaç duyduu besinleri bünyesinde barndryor. Tüm vücudunuzun ihtiyaç duyduu eftali suyunun faydalar neler, sizler için hazrladmz yazya göz atarak kafanzdaki tüm soru iaretlerinden kurtulabilirsiniz. te faydalaryla sizleri artacak eftali suyu ve yararlar

eftali suyunun faydalar

çerdii tüm besin deerleri ile birlikte oldukça faydal bir içecek olan eftali suyu vücudunuz için önemli takviyelerden birisi olarak dikkat çekiyor. eftali suyu tüketmeyi çok seviyorsanz faydalarn duyduunuzda ne kadar ansl olduunuzu anlayacaksnz. eftali suyunun faydalar neler, gelin birlikte göz atalm.

Hipokalemiyi önlüyor

Kandaki potasyum düüklüüne verilen bir ad olan hipokalemi düzensiz kalp at ve kaslarn zayflamas gibi semptomlara sebep olan bir salk sorunu. Potasyum deerleri açsndan zengin olan eftali hipokalemiyi önlemesinin yan sra kas dokusunun düzenlenmesine ve vücudun enerji için ihtiyaç duyduu karbonhidratlar kullanmasna olanak tanyor.

Kansere kar koruyor

En önemli kronik rahatszlklardan birisi olan kansere kar koruma salayan eftali suyu anti tümör etkisi sayesinde serbest radikallerin neden olduu DNA hasarn önlüyor. Serbest radikallerin verdii zararlar önleyen fenol,flavanoid ve karotenoidler açsndan oldukça zengin olan eftali suyu özellikle meme,akcier ve kolon kanserine kar koruma etkisi yaratyor.

Daha salkl gözler

eftali suyunun faydalar arasnda göz saln korumas da yer alyor. Göz saln koruyan beta karotenler ve karotenoidler açsndan zengin olan eftali suyu katarakt önlemesinin yan sra yala birlikte ortaya çkan makiler jenerasyonu da yavalatmaya yardmc oluyor.

Cilt salnda etkili

Cilt tedavisinde hem içten hem de dtan büyük bir etki salayan eftali suyu içerdii C vitamini sayesinde cildin yenilenmesinde büyük bir rol oynar. Ultraviyole nlarna kar koruma yaratan içecek cildi günein zararl etkenlerine kar da korumaktadr.

Sindirim sistemini düzenliyor

Kolon kanserini önleyen yaps sayesinde sindirim sistemini de düzenleyen eftali suyu yüksek oranda lif içermesi sebebiyle hemoroid,ülser ve gastrit gibi mide rahatszlklarn da önlemektedir.

Kilo vermenize yardmc olur

Vücutta birçok sorunun ana sebebi olan fazla kilolardan eftali suyu ile birlikte ksa sürede kurtulmanz mümkün. Egzersiz sonras oldukça faydal bir yiyecek olan eftali lif içermesi nedeniyle uzun süre tok kalmanz salayarak fazla yemenizin önüne geçiyor.

Güçlü bir baklk sistemi

Vücudun mikrop, hastalk ve enfeksiyonlara kar savamas olarak adlandrlan baklk sisteminin güçlendirilmesinde etkili olan eftali suyu C vitamini, çinko ve magnezyum içerii ile birlikte hücresel dejenerasyon sürecini yavalatyor.

Beyin fonksiyonlarn gelitiriyor

Vücudun en önemli organ olan beynin fonksiyonel olarak gelimesine olanak tanyan eftali suyu özellikle be ya altndaki çocuklarn bilisel geliimi için gerekli bir içecek türü olarak karmza çkyor.

Kolesterol yönetiminde etkili

Kolesterol içermeyen bir yapya sahip olan eftali kolesterolün neden olduu hipertansiyon, diyabet gibi kronik sorunlar engelliyor. Tkanm arterlerin kalp sal üzerindeki olumsuz etkilerini önleyen bu özel meyve atardamarlardaki yüksek kolesterolü de önleyici bir yapya sahip.

Ana Sayfaya Git