"Şişko Adul'un çocukları" denilmesin diye zayıflamaya karar verdi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 140 kilo ağırlığındaki ev hanımı Adul İlan, kilolarından dolayı çocuklarıyla alay edilmesi üzerine zayıflamaya karar verdi.

Haberler 18.12.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kilolar nedeniyle salk sorunlar yaamaya balayan ve imanlamaya devam eden 6 çocuk annesi 48 yandaki lan, çocuklarna, iko Adulun çocuklar diye seslenilerek dalga geçilmesi üzerine kilo verme karar ald.

Harran Üniversitesi Tp Fakültesi Aratrma ve Uygulama Hastanesinde muayene olan lana mide küçültme ameliyat yapld. lan, ameliyatn ardndan fazla kilolarndan kurtulmay ümit ediyor.

lan, kilolar nedeniyle hayatnn alt üst olduunu söyleyerek, unlar belirtti:

Kilolarm nedeniyle aynaya bile bakamyordum. Kendimden nefret ediyordum. nsanlarn arasna girmek istemiyordum. Kilolarm nedeniyle etrafmdakiler ve eim alay ediyordu. stediim elbiseleri giyemiyordum. Bununla birlikte kilom üzerine eim üzerime kuma getirdi.

Yaad zorluklarn yan sra çocuklaryla iko Adulun çocuklar denilerek dalga geçilmesinin kendisini rencide ettiini anlatan lan, u deerlendirmede bulundu:

Bu obezite hastaln nedeniyle çok skntlar yaadm, Allah dümanmn bana vermesin. Kilolarm nedeniyle çocuklarmla tartmalar yaamaya baladm, aile huzurumuz kalmamaya balad. Beni en çok üzen de çocuklarmn rencide olmasyd. Bunun üzerine ameliyat olmaya karar verdim. Ölüm dahi her eyi göze alarak ameliyatm oldum, salm yerinde. u anda ailemle mutluluk içinde yayorum. En sonunda rahat ve kimsenin yardm olmadan hareket edeceim. Salkl bir ekilde kilolarmdan kurtulacam inallah, çok mutluyum. Hedefim bir kaç ayda 100 kilonun aasna inmek, azimli bunu baaracama inanyorum.

- Türkiyede ylda 100 bine yakn obezite ameliyat yaplmakta

Ameliyat gerçekletiren Genel Cerrah Prof. Dr. Abdullah Özgönül de obezitenin dünyada olduu gibi Türkiyede de ciddi salk sorunu haline geldiini söyledi.

Obeziteye kar bilim insanlarnn çare aradn dile getiren Özgönül, Obezite ile mücadele kapsamnda son yllarda cerrahi yöntemler kullanlmaya baland. Bu ameliyatlar obezite ve metabolik cerrahi ad altna yaplyor. Türkiyede ylda 100 bine yakn obezite ameliyat yaplmakta. Bunlarn 90-95 bini mide küçültme, dier kalan ise daha deiik ameliyatlar. ifadesini kulland.

Harran Üniversitesi Tp Fakültesi Aratrma ve Uygulama Hastanesinde de obeziteye kar ameliyatlarn yapldn aktaran Özgönül, Adul lan da obezite sorunuyla hastanemize bavuru yapt. Biz de gerekli kontrolleri yaptk ve ameliyat karar aldk. Ameliyatmz yaptk ve u anda hastamzn durumu gayet iyi yakn bir zamanda kilolarndan kurtulacak. Hastalarmz kurallara uyduklar sürece tekrardan eski kilolarn almyorlar. sözlerine yer verdi.

Harran Üniversitesi Bahekimi Ahmet Güzelçiçek de obezitenin çan önemli salk sorunlarndan olduunu belirterek, Bakanlmz bu rahatszlklar kar ciddi mücadele veriyor. Bu tür rahatszlklar ciddi sorunlara neden oluyor. Biz de hastane olarak bu tür rahatszlklar kar mücadele ediyoruz. Bir hafta içerisinde 3 hastamz ameliyat oldu. Durumlar gayet iyi. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git