Şifa buluyorlar

Suriyeli sığınmacılar Sıhhat Projesi ile şifa buluyor

Haberler 05.07.2018 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde Salk Bakanl ve Avrupa Birliince yürütülen proje kapsamnda açlan iki Bab ifa Göçmen Salk Merkezinde Suriyedeki iç savatan kaçarak kente yerleen snmaclara birinci basamak koruyucu salk hizmeti veriliyor

Snmaclardan Emane Hedi:

Salk hizmetlerinden ve Türkiyeden çok memnunuz. Allah Erdoandan raz olsun, babas olmayana baba oldu. Kimseyi ayrmadan herkese yardmc oluyor

Mardinde Suriyeli snmaclar, Shhat Projesi kapsamnda kentte açlan iki Bab ifa Göçmen Salk Merkezinde ifa buluyor.

Salk Bakanl ve Avrupa Birliince yürütülen proje kapsamnda, Mardinin merkez Artuklu ve Kzltepe ilçelerinde iki Bab ifa Göçmen Salk Merkezi kuruldu.

Suriyedeki iç savatan kaçarak kente yerleen snmaclara birinci basamak koruyucu salk hizmeti verilen merkezlerde görev yapan doktor ve dier salk görevlileri de yine snmaclardan oluuyor.

Snmaclarn rahat bir ekilde salk hizmetine ulat merkezlerin saysnn dörde çkarlmas hedefleniyor.

Türkiyede verilen salk hizmetini snmaclara sunuyoruz

Mardin l Salk Müdürü Saffet Yavuz, AA muhabirine yapt açklamada, Shhat Projesi kapsamnda kentte yaayan snmaclara salk hizmeti sunmak için iki merkez açldn söyledi.

Bu merkezlerde Suriyeli 4 doktor, 2 hemire ve 4 temizlik görevlisinin çaltn ifade eden Yavuz, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde de birer göçmen sal merkezi kurulacan belirtti.

Yavuz, Türkiyede verilen tüm koruyucu salk hizmetlerini ücretsiz bir ekilde Suriyeli göçmenlerimize sunuyoruz. Alarn, kanser taramalarn, bebek ve gebe izlenimlerini yapyoruz. Bulac hastalklar önlemek, kronik hasta takibini yapmak için gerekli hazrlk yapld. Türkiye Cumhuriyeti vatandalarndan farksz salk hizmeti almaya devam ediyorlar. dedi.

Türk devletine, hükümete ve millete minnettarz

amdan gelen doktor Abdullah El Hatip, savan iddetlenmesiyle Türkiyeye sndn belirterek, Shhat Projesi kapsamnda eitim gördüünü söyledi.

Türkiyeye kendilerine sunulan destekten dolay hep dua ve teekkür ettiklerini dile getiren Hatip, Türk devletine, hükümete ve millete minnettarz. Burada çalyor, hastalara bakyor, insanlara salk veriyoruz. Bize bu imkan tand için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, hükümete, Salk Bakanlna ve Türk halkna teekkür diyoruz. diye konutu.

Hatip, ülkesinde de salk hizmeti sunmay hayal ettiini anlatarak, savan devam etmesinden üzüntü duyduklarn aktard.

Keke bizim ülkemizde bu ii yapsaydk. Halkmza orada tedavi verseydik ama maalesef orada sava var. Burada ifa için sebep oluyoruz. nallah ileride bu sava bitecek, oraya döneceiz ve orada salk hizmeti vereceiz. Bu sevdiimiz meslei orada sürdüreceiz. Allahtan hayrlsn istiyoruz. Burada herkes bize çok iyi davranyor. Vatanmz gibi yayoruz, hiçbir sknt görmedim. diyen Hatip, Türkiyede büyük destek gördüklerini vurgulad.

Hatip, Suriyeli snmaclara salk hizmeti vermeleri için eitim gördüklerini belirterek, Allah hepsinden raz olsun. ifadesini kulland.

Salk hizmetlerinden ve Türkiyeden çok memnunuz

3 yl önce Haseke kentinden Türkiyeye gelen Emane Hedi, salk sorunlar nedeniyle merkeze bavurduunu söyledi.

Suriyede birçok yaknn kaybettiini ve yaad skntlar gözyalar içinde anlatan Hedi, Savatan kaçtk buraya geldik. Burada her ey çok güzel. Salk hizmetlerinden ve Türkiyeden çok memnunuz. Allah Erdoandan raz olsun, ömrünü uzatsn, babas olmayana baba oldu. Kimseyi ayrmadan herkese yardmc oluyor. eklinde konutu.

Suriyeli Hammude Kirvasi de çocuunu merkezde tedavi ettirdiini anlatarak, kendilerine bu imkan sunan herkese teekkür etti.

Ana Sayfaya Git