Şifa ve gençlik iksiri: Kemik suyu

Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır, kırışıklık ve selülit için haftada iki kez kemik suyu içilmesini önerdi. Dr. Kıdır, kemik suyu içerek yaşlanmanın etkilerinin azaltılabileceğini söyledi.

Haberler 20.03.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dermatoloji Uzman Dr. Mehtap Kdr, yan ilerlemesiyle birlikte, kolajen üretiminin azaldn ve ciltte sarkmalarn meydana geldiini belirterek, kemik suyu içilmesini tavsiye etti.

Kolajen kaybnn, eklem rahatszlklarna ve selülitlere de neden olduunu aktaran Dr. Mehtap Kdr, kemik suyu içerek yalanmann etkilerini azaltabileceini dile getirdi. Dr. Kdr, 25li yalardan sonra vücudumuzda kolajen (vücudumuzdaki dokulara destek salayan, doku ya da organlarn canl ve esnek kalmasna yardmc olan bir protein) üretimi yavalar. 35li yalardan sonra bu yavalama daha da hzlanarak, etkilerini hissettirmeye balar. Sk cilt, kolajen miktar iyi olan cilt anlamna gelir. Cildimizdeki kolajen miktar azalmaya baladnda ise cilt elastikiyetini ve skln kaybeder. Sonuç olarak, yamz ilerledikçe cildimizde sarkmalar, krklklar hatta eklem arlaryla karlamamz da kaçnlmaz hale gelir dedi.

KOLAJEN KAYBINA YOL AçAN FAKTÖRLER

Kolajen kaybna yol açan en önemli faktörleri açklayan Dr. Kdr, Uzun süre güne na maruz kalma. Strese bal olarak vücut tarafndan salglanan kortizol miktarnda art. Yanl ve zayf beslenme alkanl. Toksinlere maruz kalmak. Kronik iltihaplanma.Uyku düzensizlii ve yeterince uyumama. Vücudumuzdaki serbest radikallerin miktarndaki art. eker ve rafine edilmi ürün tüketimi, sigara, menopoz. Vücutta vitamin ve minerallerin emilimini zorlatran baz tedaviler kolajen kaybna yol açan faktörlerin banda geliyor diye konutu.

UZUN UZUN KAYNATIN, çORBAYA YEMEE KATIN

Yalanmayla birlikte artan kolajen kaybnn yalnzca krkla deil, eklem rahatszlklarna, bacak ve kalçalarda younlaan selülitlere de yol açtn söyleyen Dr. Kdr, Kolajen içerikli besinlerin ve kolajen takviyelerinin düzenli tüketimi ve kolajen içeren nemlendirici ürünlerin kullanmyla cildin ar miktarda kolajen kaybetmesi durdurulabilir. Örnein, cildimizin skln salayan kolajen desteini kemik suyu kaynatarak alabiliriz. Kemikte ve ilikte youn olarak bulunan kolajen kemik suyunda jelatinimsi bir kvama gelir. Bunu çorbalarda ve yemeklerde kullanarak derinizin ihtiyac olan kolajeni doal yollardan salayabilirsiniz. Haftada 2 kez uzun süre kaynatlm kemik suyu ile cildinizi daha sk bir hale getirebilirsiniz ifadelerini kulland.

CLT TEMZL çOK ÖNEML

Cilt bakmnn en temel öesinin doru ve etkili cilt temizlii olduuna vurgu yapan Dr. Mehtap Kdr, Cildinizi her sabah uyandnzda ve akam yatmadan yüz temizleme jeli ya da yüz temizleme sütü ile temizlemeniz gerekir. Makyajla uyumamak, düzenli olarak yüz ykamak ve kaliteli bakm ürünleri kullanmak da yalanmay yavalatabilir. Kirden, yadan arndrlan cilt çok daha salkl olacaktr. Cildiniz yediklerinize tepki verir. Yani cilt bakmnn ilk kural salkl beslenmek ve yeterli miktarda su tüketmektir dedi.

KULLANACAINIZ ÜRÜNÜ MARKET GÖREVLSNE DEL UZMANA SORUN

Ultraviyole koruma salayan cilt bakm ürünleri kullanmann, cildin taze ve genç görünmesini salamak için en iyi yollardan biri olduunu söyleyen Dr. Kdr, çou kii cilt yapsna uygun olmayan, kozmetik marketlerden bilinçsizce aldklar ürünleri kullanabiliyor. Bu durumda hem ciltleri zarar görüyorhem de bo yere para harcam oluyorlar. Kiilerin ciltlerine uygun kozmetik ürününü eczanelere ya da kozmetik marketlere sorarak deil, bir dermatoloji uzmanna danarak almalar daha doru bir tercih olur diye konutu.

Ana Sayfaya Git