3'üncü doz Biontech önerisi

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19 salgınında herkese 3'üncü doz aşı yapılmasını önermediklerini söyledi. Ceyhan, "Sağlık personeli yaptıkları iş açısından koronavirüs ile çok sık temas ettikleri, 2 doz Sinovac aşısı oldukları için 3'üncü doz Pfizer-BioNTech ile aşılanmalarını öneriyorum" dedi.

Haberler 10.06.2021 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19 asnda hatrlatma dozu olarak uygulanmas tartlan 3üncü dozla ilgili DHAya konutu. Ceyhan, Ben de dahil bütün salk personeline, 65 ya üstüne ve baz kronik hasta gruplarna Sinovac as uyguland ama imdi görüyoruz ki bir süre geçtikten sonra Sinovac asna ramen hastalanmalar oldukça sk görülüyor. Mesela; Pfizer-BioNTech asnda bunu görmüyoruz. Onun için herkesin yeniden 3üncü doz a olmasn önermiyoruz ama salk personeli, yaptklar i açsndan koronavirüs ile çok sk temas ettikleri, 2 doz Sinovac as olduklar için 3üncü doz Pfizer-BioNTech asyla alanmalarn ben de öneriyorum. Bunu Salk Bakanlna öneri olarak da iletiyoruz. Yoksa genel topluma 3üncü doz a yaptrn eklinde öneride bulunmak için henüz yeterli veri elimizde yok dedi.

BLMSEL YAYINLARA BAKSINLAR

Prof. Dr. Ceyhan, koronavirüsün grip virüsü gibi toplumda dolap dolamayacann kimse tarafndan henüz bilinmediini de dile getirerek, öyle konutu:

Daha önceki koronavirüs salgnlarna baktnz zaman SARS, MERS gibi floraya gelip her mevsim ya da k mevsiminde yeniden bir hastalk oluturmamlar, bunlar tamamen insanlktan çekilmiler. O yüzden Her yl a olmak gereklidir desek doru olmaz, Gerekli deil desek de doru olmaz. Önce Bu virüs kalacak m, gidecek mi onu görmemiz lazm. Bunu Yllk alama gerekir diye genellikle firmalarn sahipleri ve yetkilileri söylüyor. Ticari kayg ile yaplan bir açklama çünkü bu devam edecek a üretimine pazar bulmaya çalyorlar. Kesinlikle ne hekimlerimiz ne bilim insanlarmz ne de vatandalar bu tip açklamalara güvenmesinler. Bilimsel yaymlara baksnlar. Yeteri kadar vaka üzerinde yaplm, güvenilir çalma sonuçlar varsa zaten Tamam, uygundur diyoruz ama eer böyle veri yoksa firmann açklamasna güvenip de insanlarn durup dururken milyonlarca doz a satn alp uygulamas zaten düünülebilecek bir ey deil.

Ana Sayfaya Git