5 Güneş Kuralı

Güneşi gördüğümüz an açık havaya çıkmak, deniz kenarında zaman geçirmek tüm ailenin hem ruh ve hem de kemik sağlığı için paha biçilmez değerdedir… Özellikle çocukların sağlıklı büyümesi, bedensel ve psikolojik olarak sağlıklı olabilmesi için harekete, açık havaya, güneşe ihtiyaçları vardır. Özelikle bebeklerin açık havaya çıkarılması güneş alması çok önemlidir.

Haberler 30.06.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gün nn kemik ve doku geliimi için gerekli olduunu söyleyen çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Yrd. Doç. Dr. Emre çenesiz Yazn güne nlarnn dik olmad saatler (11. 00 -15.00 dndaki saatlerde) tercih edilmelidir diyor ve uyarda bulunuyor: 5 güne kuralna uymay unutmayn: Gözlük takn, gölgede kaln, güne koruyucu kullann, günee göre giyinin, apka takn.

Gölgede kaln

UV nlarnn en zararl olduu zaman gün ortasdr. Özellikle öle saatleri çocuklarn kapal yerlerde olmasna özen gösterilmelidir. Bunun mümkün olmad durumlarda aaç, emsiye veya bir tente altnda durmak tercih edilebilir.

Günee göre giyinin

Uzun kollu t-shirtler, uzun pantolonlar da UV nlarndan koruma salayabilir. Islak giysiler kurulara, açk renkler de koyu renklere göre daha fazla koruma salar.

apka takn

Ba, yüzü, kulaklar ve boynu gölgede tutan bir apka iyi bir koruma saar.

Gözlük takn

UVA ve UVB nlarn yüzde 100 bloke eden güne gözlüü kullanlmas gerekir. Aksi halde UV nlar ilerleyen yalarda katarakta neden olabilir.

Güne koruyucu kullann

çocuunuz her darya çktnda UVA ve UVB nlarna kar koruma salayan, en az 50 koruma faktörlü güne kremi kullann. Krem sürerken burun, kulaklar, dudaklar ve ayak srt unutulmamaldr. 6 aydan küçük bebekler doktorlarnn önerdii güne kremlerini kullanabilir. Bulutlar UV nlarn bloke etmez. Bu nedenle bulutlu ve serin günlerde dahi güneten korunma unutulmamaldr.

Ana Sayfaya Git