6 soruda ameliyatsız yüz germe yöntemi "ip askılama"

Yüz bölgesinde, zaman içerisinde ve yerçekiminin etkisine bağlı olarak ortaya çıkabilecek sarkmaları önlemek için uygulanan “ip askılama” yöntemi; lokal anestezi altında, 30 dakika gibi bir sürede yüz ve boyun bölgesinde başarılı sonuçlar veriyor.

Haberler 26.02.2020 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memorial Diyarbakr Hastanesi Dermatoloji Uz. Dr. Hamza Akta, ameliyatsz yüz germe ilemi hakknda bilgi verdi.

Yüz ve boyundaki sarkmalar için ameliyatsz tedavi seçenei

p asklama yöntemi, öle aras yüz gerdirmesi olarak da tanmlanmakta ve ksa sürede gerçeklemesi bakmndan, öle yemei molasnda bile yaplabilmektedir. lem ameliyat d bir yöntem de olsa baz enfeksiyonlarn ortaya çkamamas için bu alanda uzman bir doktor tarafndan yaplmas ve cerrahideki sterilizasyon koullarnn salanmas önemlidir.

Yanaklardaki ve çene kenarndaki sarkmalar, az kenarnda oluan derin katlantlar ve boyundaki yelelenme ad verilen görünüm ile sarkmalar, ip asklama sayesinde ortadan kaldrlabilir.

ERYEBLEN VE KALICI PLERN FONKSYONU FARKLI

Ameliyatsz yüz germe ya da dier adyla ip asklama ilemi için kullanlan ipler, kalc ve geçici olarak yani eriyebilir formda imal edilmektedir. Üzerlerinde balksrt olarak tabir edilen dili bir sistem sayesinde dokuya tutturulur. Cilt altna yerletirilerek, yüz ve boynun herhangi bir yerindeki sarkmann tedavisi için uygulanr. Kalc olan ask ipleri uzun dönem etki göstermektedir. Eriyebilir formdaki ipler ise imal edildii malzemeye göre 6 ay ile 2 yl arasnda kalabilir.

UYGULAMA ALANI YÜZ BÖLGES LE SINIRLI DEL

p asklama yöntemi yüz ve boyun bölgesinde birçok noktada kullanlabildii gibi vücudun baz bölgelerinde de uygulanabilmektedir. Meme deformasyonlar ve sarkmasnn düzetilmesi, yerçekiminin etkisi ile kalça bölgesindeki sarkmalarn toparlanmas, kol ve bacak içi bölgelerinin sklatrlmasnda da kullanlmaktadr. Lokal anestezi altnda ince ineler ile giri yaplan cildin içine boylu boyunca yerletirilen ipler, yukar çekilerek cildin toparlanmas salanmaktadr. plerin, cilt altnda bir a eklinde yerletirilmesi de etkiyi artrmaktadr.

HASTAYA BRçOK AVANTAJ SALIYOR

Cerrahi d bir ilem olan ip asklama yöntemi, hastann ar sorununu minimum düzeyde yaamasn salamakta ve cerrahiye bal komplikasyon risklerini de ortadan kaldrmaktadr. Zaman snrlamas olan kiiler için hiçbir soruna yol açmaz. çünkü ilem yapldktan sonra kii normal yaamna ayn gün ya da ertesi gün devam edilebilir. Etkisi hemen görülür. Geri döndürülebilir ve düzeltilebilir bir ilemdir.

P ASKILAMA YÖNTEM HAKKINDA MERAK EDLENLER

1- lem ne kadar sürer?

lem yerletirilecek iplik saysna bal olmak üzere 30 dakika ile bir saat arasnda sürmektedir.

2- Herkeste ayn etkiyi gösterir mi?

30 ile 65 ya arasnda yer alan, cilt sklnda sorunlar balam, botoks ve dolguya göre daha uzun süreli, daha etkili ve bçak altna yatmadan yüz germe etkisi görmek isteyen kiiler en uygun adaylardr. lem yaplacak kiilerin, cilt sarkmalarnn çok ilerlememi olmas önemlidir. Cildinde ar sarkma ve iyice oturmu derin çizgiler olan kiiler, ilem için uygun aday profilinin dnda saylr. Ayrca, kii yalanma sürecinin ileri evrelerinde olmamaldr. Yalanma görünümü oturmu kiiler için geleneksel yöntem olan yüz germe ameliyat daha iyi sonuç verecektir.

3- Tedavinin etkisi ne kadar sürmektedir?

lemin etkisi bireylerin metabolizma hzndaki farkllklara bal olarak deimektedir. Genel olarak birkaç sene sürmektedir fakat bu noktada salnz emanet ettiiniz kiilerin bilgi düzeyleri, tecrübeleri ve uygulamay ne derece özenli yaptklar önem tamaktadr.

4- lem srasnda ac hissedilir mi?

Sadece ameliyatsz yüz germe için deil genel olarak tüm ilemlerde tedaviyi alanlarn ac alglar farkllk gösterir. lem esnasnda yaplan lokal anestezi, ar ve szlar minimize edebilir.

5- Tedaviden sonra nelere dikkat etmek gerekir?

Tedaviden hemen sonra kabarklk, kant, kzarklklar görülebilir. Bu belirtiler birkaç gün sonra kendiliinden kaybolur. Tedaviyi takip eden birkaç haftalk dilimde di tedavisi, yüz masaj ve ar spor yaplmas önerilmemektedir. Herhangi bir komplikasyonun önüne geçmek için bir süre için srtüstü yatmak da önem tar.

6- Kimlere uygulanmamaldr?

lerlemi kanser hastal olanlar, diyabet hastalar, phtlama bozukluuna sahip kiiler, cildinde enfeksiyona bal iltihap olanlar, ar otoimmün hastal olanlar, çocuklar ve hamilelere uygulanmamaldr. Ayrca biyolojik malzemelere alerjisi ya da ar hassasiyeti olan kiiler doktorlaryla bu bilgiyi paylamal ve tedavi için uygun aday olup olmadklarna karar verilmelidir.

Ana Sayfaya Git