9 besinle göbek yağlarına son verin

Düzenli egzersiz yapmak elbette önemli ancak bölgesel kilo vermek için tek başına yeterli değil. Siz de aynaya baktığınızda göbek yağlarınızdan şikayetçiyseniz bu muhteşem 9 besini sofralarınızdan eksik etmeyin.

Haberler 19.12.2016 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göbek yalar sadece görüntü açsndan deil salk açsndan da olumsuz sonuçlara yol açabilir. Kolesterol, tansiyon, diyabet, srt ars, kalp hastal gibi birçok hastala davetiye çkarabilir. lerleyen yalarda metabolizma yavaladkça bu bölgelerdeki kilolar vermek daha da zorlaabiliyor. Bu nedenle geç kalmadan göbek bölgesindeki fazlalklardan kurtulmanz daha salkl bir yaam ve daha fit bir görünüm için oldukça önemlidir.

Beyaz ekmek, ekerli yiyecekler, fast-food, ambalajl ürünler göbek yalanmasna neden olan besinlerdir. Siz de bu besinleri hayatnzdan çkarp düzenli ve salkl beslenerek, egzersiz yaparak istediiniz görünüme kavuabilirsiniz. Göbeinizdeki yalardan kurtulmak için sofralarnzdan eksik etmemeniz gereken 9 besin:

Yourt

Protein açsndan zengin olan yourt, uzun süre tok tutan besinler arasnda yer alr. Metabolizmay hzlandrarak ya yakmna yardmc olur. nsülin direncini de dengelemesiyle kilo vermede oldukça etkilidir. Vücuttaki ödemlerin atlmasn da salar. çerdii probiyotik maddeler sayesinde sindirimi güçlendirir.

Muz

Muz potasyum bakmndan zengin olan bir meyvedir. Potasyum ya yakc ve kilo verdirici özellie sahip olmas sebebiyle tüketilmesi gereken besinler arasnda yer alr. Ayn zamanda ödem attrc bir etkiye sahiptir.

Yumurta

çerdii aminoasitler ile tüketilmesi gereken besinlerden biridir. Uzun süre tok tutmaya yardmc olur. Ya yakc özellii bulunur.

çilek

Krmz meyveler grubunda yer alan çilek bol antioksidan içerir. Kan akn hzlandrr. Kaslara daha fazla oksijen gider. Kalp krizine kar iyi gelir. Göbek yalarn eritilmesinde etkilidir.

Tarçn

Lif bakmndan zengin olan tarçn sindirime yardmc olur. Uzun süre tok tutar. Kan ekerini düzenleyerek, tatl isteinin azalmasnda etkilidir.

Ananas

çok iyi bir ya yakc olan kalorisi düük bir besindir. çerisinde demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, A vitamini, B ve C vitaminleri bulunur. Sindirime yardmc olur ve karn bölgesinde yalarn yakm için tüketilmesi gerekir.

Badem

Hem tok tutucu hem yakc özellie sahip olan badem iyi bir attrmalktr.

Avokado

Omega-9 ya asitlerinden oluan avokado metabolizmay hzlandrarak kilo vermede oldukça etkilidir. Yüksek lif içeriiyle uzun süre tok tutar.

Turunçgiller

Greyfurt, limon, mandalina, portakal ya yakc özellie sahip besinlerdir. Baklk sistemini güçlendirerek, metabolizmay hzlandrr.

Ana Sayfaya Git