9. TJOD Asistan Okulu Diyarbakır’da başladı

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneğinin (TJOD) organizasyonunda bu yıl 9’ncusu düzenlenen TJOD Asistan Okulu Diyarbakır’da düzenlenen toplantıyla başladı.

Haberler 23.09.2017 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn doum asistanlarnn birer uzman olarak meslee atlmadan önce kaynap, birbirlerini tanyacaklar ve Türkiyenin deiik yerlerinden gelen kadn doum uzmanlarndan ders alacaklar 9. TJOD Asistan Okulu Diyarbakrda bir otelde düzenlenen toplantyla balad. 22-24 Eylül tarihleri arasnda düzenlenecek olan programn açlna Dicle Üniversitesi Rektörü ve TJOD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Talip Gül, TJOD Bakan Prof. Dr. Ate Karateke, kadn doum uzmanlar ve asistanlar katld.

9. TJOD ASSTAN OKULU

Toplantnn açl konumasn yapan Rektör Gül, dernein Türkiyenin en büyük bilimsel derneklerinden birisi olduunu belirterek, Bilimsel faaliyetlerde çok büyük baarlara imza atmtr. Bunlardan bir tanesi de asistan okullardr. Normalde asistan okullarnn yapld yer geleneksel olarak Kbrstr ama yönetim kurulu arkadalarma 9. Asistan Okulunu Diyarbakrda yapalm diye istekte bulundum. steim kabul edildi. Hepsine teekkür ediyorum. Bu konuda Diyarbakra bir ayrcalk tannd. Okulun amac bu camiada söz sahibi hocalarndan asistan arkadalarmzn ders dinlemesi ve Türkiyenin deiik yerlerinden gelen asistanlarmzn burada hem tanmas hem de Diyarbakr tanmas. Toplantnn dolu dolu geçmesini umuyorum dedi.

ASSTANLARIMIZI DAHA Y ETMEK

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneinin (TJOD) Bakan Prof. Dr. Ate Karateke, amaçlarnn asistanlar daha iyi eitmek olduunu aktararak, Asistan okullarmzn devam var olduumuz sürece gelecek. Geleceimiz olan asistanlar daha iyi kadn doum uzman olarak ülkemiz insanlarna hizmet etmesini salamak. Biz sizler gibi asistanken anne ölümlerinin oran 100 binde 90ken bizim dönemimizde bu 100 binde 15e indi. Sizler bizler gibi hoca olduunuzda umarm bu rakam 100 binde 5leri görür diye konutu.

Ana Sayfaya Git