'Aşının erkek üreme sistemine ve kadın yumurta hücrelerine yan etkisi yok'

Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta, koronavirüs aşılarının erkek üreme sistemi üzerine, kadın yumurtalıkları ve yumurta hücreleri üzerine yan etkisinin olmadığını söyledi.

Haberler 29.07.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta, pandemi sürecinde alanma ile ilgili çok yol alndn söylemenin mümkün olduunu söyledi. çok sayda insann alandn kaydeden Prof. Dr. Usta, Alarn yan etkileri ile ilgili sadece üreme sistemi üzerine deil, dier etkileri konusunda birtakm soru iaretleri var. Üreme sistemi üzerine olan etkileriyle ilgili vereceimiz yant net; Alarn erkek üreme sistemi üzerine hatta yardmc üreme tekniklerinde kullanlan kadn yumurtalklar üzerine, yumurta hücreleri üzerine dahi yan etkilerinin olmad gösterilmi durumda dedi.

YAN ETKS YOK

u anda kesin tedavisi olmayan bir hastalkla kar karya olunduunu aktaran Prof. Dr. Usta, Hastalktan korunmann en önemli yolu alanmak. Dolaysyla tam tersi hastalarmz, vatandalarmz alama yolunu seçmezse, akllarnda oluan çeitli soru iaretleri nedeniyle, ite o zaman tam tersi, üreme sistemlerinin etkilenmesi söz konusu olabilir. Biz biliyoruz ki bu virüs, testisler üzerinde olumsuz bir etkiye sahip. Korunma yolu da alanmak. Ann yan etkisi olmadn biliyoruz. Tam tersi korunmaz isek o zaman testisin görevleri olan bir yandan erkeklik hormonu üretimi, dier yandan sperm üretiminin olumsuz etkilenmesi söz konusu olabilecektir. O yüzden tek yol alanmak diye konutu.

Ana Sayfaya Git