Hastalarda pıhtılaşma!

Doç. Dr. İbrahim Erayman, bazı koronavirüs hastalarında pıhtı atmasına bağlı unutkanlık belirtilerinin başladığını söyledi. Erayman, ''Covid-19 hastalığında 'tromboembolik' dediğimiz, pıhtı atması diye tabir edilen olaylar gelişiyor. Bilimsel olarak sonuçlarını görmek gerekiyor; fakat koronavirüs hastaları unutkanlık yaşadıklarını belirtiyor" dedi.

Haberler 16.04.2021 - 02:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doç. Dr. brahim Erayman, son dönemlerde beklenmedik ekilde vaka artlar olmaya baladn belirtti. Erayman, Halk arasnda da ngiliz varyant eklinde ifade edilen yeni virüs türünün daha çabuk yaylmas ve kolay bulatn biliyoruz. Tedbirlerden hiç vazgeçmememiz lazm. A olsak bile önlemlerimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Toplumsal bakln tam olarak olumadn da söyleyebiliriz dedi.

PIHTI ATMASINA BALI HASTALARDA UNUTKANLIK BALADI

Baz hastalarda unutkanlklara neden olduunu belirten Erayman, Covid-19 hastalnda tromboembolik dediimiz, pht atmas diye tabir edilen olaylar geliiyor. Bilimsel olarak sonuçlarn görmek gerekiyor; fakat koronavirüs hastalar unutkanlk yaadklarn belirtiyor. leride bilimsel çalmalarla bunu ortaya koyabiliriz, unutkanln tromboembolik olaylara bal olarak görüldüünü söyleyebiliriz diye konutu.

ERKNLERDE HASTALANACAK KMSE KALMAZSA HEDEFTE GENçLER VAR

Vaka saysnn artmasyla virüsün kötületiini söyleyen Erayman, Virüsün kendinden kaynaklanan kötüleme hali yok, kötüleme halini yaratan durum fazla sayda vakann olmas. A sras gelen herkes mutlaka a olmal. Bizi süreçten çkartp hayata tutacak önemli adm adr. Toplumda hasta olmayan gruplarda gençler de var. Artk hastalanacak kimse kalmazsa erikinlerde, genç ve çocuk ya gruplar bundan etkilenecektir. Kalabalk ortam Covid-19 için en etkin ortamdr, en sevmedii de ayla oluacak antikorlardr dedi.

Ana Sayfaya Git