Sağlıkçıların ‘sanal’ buruk bayramı

Korona virüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması bayramlaşmayı da kısıtladı. Görevlerinin başında olan sağlık çalışanları da sanal ortamda buruk bir bayram geçiriyor.

Haberler 24.05.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krklarelinde yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadelede büyük bir özveriyle görev yapan salk çalanlar, ailelerinden uzak bir bayram geçirmenin hüznünü yayor.

Krklareli Devlet Hastanesinde Kovid-19 youn bakm ünitesinde görev yapan Nazl Karaca, Berna çalk, Frat Pey, Mehmet Ali Afar, Nurcan Güven ile Levent enol, Ramazan Bayramn görevlerinin banda geçiriyor.

Kovid-19 nedeniyle bir süredir evlerinden ayr kalan salk çalanlar sosyal medya hesaplar ile baz programlar araclyla özlem duyduu çocuklarn, anne babalarn, nianllarn ve yaknlarn arayarak görüntülü görütü. Yaknlar ile ksa süre sanal ortamda bayramlaan salk çalanlar, yeniden görevlerinin bana döndü.

Hemire Nazl Karaca, 15 yldr gece gündüz demeden görevinin banda olduunu söyledi. Kovid-19 sürecinde çok büyük stres yaadklarn, sorumluluklarnn çok yüksek olduunu belirten Karaca, Biz hem ailelerimize zarar vermemek hem de hastalarmz tedavi etmek için çalyoruz. Hastalar younlamaya baladnda çoumuz yurtlarda ve otellerde kalmaya baladk. Benim 2 çocuum var. Uzun bir zamandr otelde kalyorum. dedi.

Karaca, çocuklarndan çok hastalarn düündüünü, bayramda da ailelerinden uzak görevlerinin banda olduklarn vurgulayarak lk bata korktuk, sonra korkularmz ile yüzletik. u anda alm durumdayz. Hastalarmza ifa verdiimiz için büyük bir mutluluk ve gurur yaarken ailemizden ayr olduumuz, hasret duyduumuz için üzgünüz. u an bir çoumuz hasret çekiyor. Ailelerimizle bu bayram kucaklaamyoruz ama görevimizin bandayz. ifadelerini kulland.

BU BAYRAM BRAZ BURUK GEçYOR

Ei ve kz ile sanal ortamda bayramlaan hemire Levent enol ise hüzünlü bir bayram geçirdiini dile getirdi. Skntl bir süreçten geçtiklerini vurgulayan enol, Bu bayram biraz buruk geçiyor. Sevdiklerimizle olamayacaz. Sevdiklerimizi ve yaknlarmz telefon ile görüntülü arayarak bayramlayoruz. Bu süreçte hepimize büyük görevler düüyor. Vatandalarmz lütfen kurallara uysun, evlerinden çkmasnlar. diye konutu.

Hemire Berna çalk da salgnn sona ererek ailesine kavuaca günü beklediini ifade etti. Salgn ile mücadelenin henüz bitmediinin altn çizen çalk, vatandalara Kovid-19 tedbirlerine uymalar çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git