Ağız kokusu hastalık habericisi olabilir

Dişhekimi Abdullah İlker, uzun süreli nefes (ağız) kokusunun hastalık habercisi olabileceğini belirterek, "Ağız kokusu, bireylerin hayatlarını olumsuz etkiliyor. Ağız kokusu olan vatandaşlarımız mutlaka doktora başvurmalıdır. Ağız ve diş sağlığı her zaman önemsenmelidir" dedi.

Haberler 28.06.2017 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lker, halk arasnda az kokusu olarak bilinen nefes kokusunun, yetikinlerin bir çounda ömürlerinin bir bölümünde ya da sürekli olarak görüldüünü, az kokusu ikayeti olan hastalarn mutlaka doktor muayenesinden geçmesi gerektiini belirtti. lker, Hastalk daha çok yetikin dönemde ortaya çkyor. Yaamn bu evresinde karlalan az kokusu, bireylerin sosyolojik ve psikolojik hayatlarn olumsuz etkiliyor. Az ve di salnn önemini her zaman söylüyoruz, ama kiilere rahatszlk veren bu sorunun altnda önemli hastalklar olabilir. Az kokusu olan birey mutlaka doktora bavurmaldr. Bu problemin birçok farkl sebebi olabilir. Sinüzit, bademcik iltihab, di ve di eti hastalklar, mide ve barsak sistemi hastalklar bu sebebler arasnda olabilir. Sorunu olan birey mutlaka doktora muayene olmaldr dedi.

DLERNZ GÜNDE EN 2 KERE FIRçALATYIN

Di eti hastalklarnn, özellikle di bakmnn ihmal edildii ülkemizde youn olduunu belirten Abdullah lker, Di salna özen göstermeliyiz. Eer dilerinizi frçaladnzda az da olsa kanama oluuyorsa di eti iltihab olma ihtimali yüksek. Bir di hekimine danmakta yarar olacaktr. Biz günde en az 2 kere dilerin frçalanmas gerektiini ve di ipiylede temizlenmesini öneriyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git