Ağız kokusuna 10 doğal çözüm

“Ağız kokusu yaşayan insanlar bırakın gülümsemeyi, konuşmak dahi istemezler” diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Çözüm aslında çok basit. Hemen mutfağınıza gidin ve bu besinlerden birisi ile ağız kokunuzu çözün” diyor!

Haberler 14.06.2017 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dilerinizi frçalayamayacanz bir ortamdaysanz veya dilerinizi frçalamanza ramen koku bir türlü azalmyorsa, ite size basit ve etkili doal çözümler Di Hekimi Pertev Kökdemir, az kokusuna çare olabilecekler hakknda bilgi verdi:

Peynir: Yaplan aratrmalar yemekten hemen sonra yenilen peynirin, az ortamndaki asit düzeyini azalttn ve bu sayede çürük oluumunu engellediini gösteriyor. Ayrca peynir yemek, koku oluumunun da önüne geçiyor.

Elma, armut, havuç: Bu besinler, içerdikleri lif sayesinde tükürüü temizler, nefesi tazelerler.

Limon: Sade sodann içine limon dilimleri atp sodanz bitince bu limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Ayrca mentollü veya limon aromal ekerlerden de tüketebilirsiniz.

Nane-maydanoz: çi olarak tüketeceiniz birkaç yaprak nane veya birkaç dal maydanoz, nefesinizi doal olarak temizlemede etkilidir.

Kahve: Az boluunda yaayan bakterilerin artklar olan sülfürlü bileikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdei çinemek ise sülfür bileenlerini ortadan kaldrr. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya kar etkilidir.

Karanfil: Karanfil çinemek, herkesin bildii en etkili ve en ucuz az kokusu giderme yöntemlerinden birisidir.

Yourt: Probiyotiklerden zengin her türlü yiyecek ve içecek (özellikle de yourt) düzenli tüketildiinde az kokusunu azaltmada önemli bir yer tutar.

çinkolu sakz: çinkolu di macunu, çinkolu sakz gibi çinko içeren ürünler az kokusunu yok eder. Dilerinizi frçalayamadnz anlarda çinkolu sakznzdan faydalann.

Tarçn: Tarçn çinemenin veya tarçnl içecekler tüketmenin azdaki bakterilerle mücadelede ie yarayabilecei biliniyor.

Bol su içmek: Sk ve bol su içmek, az kokusunu azaltmada etkilidir. Bol su içmek, özellikle tükürüksel az kokusunu önlemeye yardmc olur.

Ana Sayfaya Git