"Ağız ve diş hastalıkları fonksiyonel işlevleri negatif etkiliyor"

Diş Hekimi Recep Eşkar, Ağız ve diş hastalıklarında meydana gelen bozukluklar; beslenme, çiğneme problemleri, tat alma, gülme, kahkaha atma, uyku ve konuşma gibi fonksiyonel işlevleri negatif yönde etkilediğini söyledi.

Haberler 29.04.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Az ve di hastalklarnda meydana gelen bozukluklar hakknda yazl açklamada bulunan Ekar, salkl di ve di eti için hekimlerin önerileri dorultusunda uygulama yaplmas gerektiine, aksi halde dilerin ve di etlerinin zarar görebileceine deindi.

levleri negatif etkiliyor

Ekar, Az ve di hastalklarnda meydana gelen bozukluklara bal olarak sosyal ilikilerde zayflama, utangaçlk, özgüven kayb, anksiyete ve depresyon gibi psikososyal sonuçlar ortaya çkabildiini de hatrlatt.

Ekar, Az ve di sal konusunda ortaya çkan kimi sorunlar baz hastalklarn habercisi olabilir. Bu yüzden azmz bir nevi vücudumuzun alarm merkezlerinden biridir. Di frçalama eklinden frça seçimine, macun kullanmndan di ta temizliine, süt dilerinden az kokusuna kadar halk arasnda bilinen yanl ya da eksik bilgilerin paylalmas di ve az saln tehlikeye atmaktadr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git