Ağrılar hastalık habercisi olabilir

Vücut ağrıları ayırt edilmeli

Haberler 04.07.2018 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabahlar uyandktan sonra balayan ar ve tutukluluklar yarm saatten fazla sürüyorsa hastalk habercisi olabilir. Sabahlar yaanan vücut arlar ile ilgili önemli bilgiler veren Prof. Dr. Semih Ak, gece uykudan uyandran arlara da dikkat edilmesi gerektiini belirterek, Ar m yoksa tutukluluk mu hissedildii kii tarafndan mutlaka ayrt edilmeli dedi.

Ar ile tutukluluk arasndaki farkn çok önemli olduunu belirten Prof. Dr. Semih Ak, Kii uyandnda tutukluluk hissediyorsa bu yataktan kaynakl olabilir ancak tutukluun süresi oldukça önemli. Tutukluk yarm saatten uzunsa bir hastal iaret edebilir ve romatizmal hastaln olup olmadna bu tür durumlarda mutlaka baklmal uyarsnda bulundu.

Gece uyandran arlara dikkat edilmeli

Gece yars uykudan ar nedeniyle uyanmann da romatizmal hastalklardan kaynaklanabileceini söyleyen Prof. Dr. Semih Ak, Hasta uyuduktan ksa bir süre sonra aryla uyanyorsa bunun altnda bir enfeksiyon hastal, kanser ya da bir kireçlenme yatabiliyor olabilir. Bu tür durumlarda bu hastalklarn aratrlmas oldukça önem arz ediyor. Yani uykudan uyandran bir ar varsa ve uyandktan sonra tutukluluk hissi yarm saatten fazla sürüyorsa mutlaka bir hekime bavurulmal dedi.

Arlar ayrt edilmeli

Arlarn ayrlmasnn önemli olduunu vurgulayan Prof. Dr. Semih Ak, 2 tip ar vardr. Eer mekanik ya da fiziksel nedenlerle bir ar meydana gelmise, bu arlar çounlukla hareketle artan, istirahatle azalan arlar oluyor. Ancak hastalk habercisi olan arlar genellikle uykudan uyandrr ve istirahatle de gittikçe artar eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git