Aşklara inanmayın!

Uzman Klinik Psikolog Yekta Korkmaz, ilişkilerde sosyal medyanın tarafların birbirlerine olan güven duygusunu etkilediğini belirterek, “Filmlerde veya sosyal medyada görülen tozpembe ilişkiler, ideal erkek veya kadın figürleri gerçek hayatta ne yazık ki yok, bunlara inanmayın” dedi.

Haberler 30.10.2019 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

liki kurmann, karmzdaki kii ile pek çok eyi paylamak olduuna dikkat çeken Psikolog Yekta Korkmaz, duygular ifade edebilmenin ve kar tarafn duygularn anlayabilmenin beceri ii olduunu söyledi. likilerde beklentilerin ve güvenin önemine dikkat çeken Korkmaz, çiftlere önerilerde bulundu.

GÜVEN DUYGUSU çOK ÖNEML

likilerde en önemli unsurlardan birinin güven duygusu olduunu belirten Uzman Klinik Psikolog Korkmaz, Güven olmayan bir ilikinin gerçek duygularla yaanmas mümkün olmaz. Son zamanlarda sosyal medyann hayatmzdaki rolü oldukça önemli bir noktaya gelmitir. Bu da ilikilerde taraflarn birbirlerine olan güven duygusunu oldukça etkilemektedir. Güven duygumuzun zedelenmemesi için özellikle kayg kaynakl aklmza gelen olumsuz düünceleri gerçeklik süzgecinden geçirmek faydal olacaktr diye konutu.

MÜKEMMEL LK YOK

likilerde beklenti çok önemlidir ve mükemmel bir iliki yoktur diyen Uzman Klinik Psikolog Korkmaz, sözlerini öyle sürdürdü:

Tpk mükemmel insan olmad gibi. Beklentiler ilikiyle tutarl oldukça ilikinin temeli de daha salam olur. Filmlerde veya sosyal medyada görülen tozpembe ilikiler, ideal erkek veya kadn figürleri gerçek hayatta ne yazk ki yok. likileri salkl ve her iki taraf için de mutlu bir biçimde devam ettirebilmek için önce kiinin kendilik deerinin farknda olmas, kendini mutlu etmesi gerekir. yi bir iliki için öncelikle kiinin kendini tanmas gerekir. Kendini tanyan kii davranlarnn, duygularnn ve düüncelerinin farknda olur.

LKLER BAIMLILIA DÖNÜÜR MÜ?

Uzman Klinik Psikolog Korkmaz, iliki bamllnn, balangcnda zevk alnan ancak sonrasnda saplantl düüncelere dönüen tekrarlayan davranlar olduunu söyledi.

Baml ilikilerde genellikle elerden birinin ihtiyaçlar, planlar ve arzularnn karland dier partnerin ihtiyaçlarnn ise göz ard edildiini ifade eden Korkmaz, Bu tür ilikilerde taraflar birbirlerini sürekli kontrol altnda tutmak isterler. Birey olarak etkinlik göstermeleri rahatszlk vericidir. Birbirlerine yaprlar ve her eyi bir arada yapmaya çalrlar diye konutu.

Korkmaz, ilikilerin bamlla dönümesinin sosyal, i, aile ve ak hayatn da kbusa çevirebileceini belirterek u önerilerde bulundu:

Sürekli ilikinizden bahsetmeyin. Bireysel bir hayatnz mutlaka olsun. lgi alanlarnz, aileniz ve arkadalarnza zaman ayrn. Her eyi kontrol etmeye çalmayn. Snrlarnz koruyun. Kendi istediklerinizi ve ihtiyaçlarnz unutmayn. Kaliteli zaman geçirin. çok sk görümek, çok sevmenin göstergesi deildir. Kiisel geliime önem verin.

Ana Sayfaya Git