Acı Biber, Tıbbın Yeni Mucizesi!

Son yıllarda doktorlar acı biberi romatizmal ağrıları dindirmek şekeri düşürmek ya da damar sertliğini önlemek amacıyla kullanmaya başladılar. Özellikle şeker hastalarının ayaklarında görülen yanma gibi ıstırapları dindirmede eşsiz bazı özellikleri nedeniyle bazı toplumların zaten binlerce yıldır ağrıyı dindirmek için kullandığı acı biber, güncel tıpta da hak ettiği yeri ve saygınlığı almaya başladı.

Haberler 20.09.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ac biberin özü olan capsaicin beynin endorfin salglamasna yol açar. Bunlar doal ar kesicilerdir ve vücutta bir mutluluk-iyilik halinin olumasn salarlar. Sinirlerin yumuamas ile salglanan endorfin vücutta ar kesici etki yapar.

Ac Yemek Salktr!

Nöroloji Uzman Prof. Dr. Okan Bölükba, Sürülerek uygulanan ac biber özü, romatizmal eklem hastalklarna bal artrit, fantom arlar, tendonit, miyalji ve zonada kullanlmaktadr. Yine ac biber özü ile yaplan az ykama solüsyonlar ve burun spreyleri di ars, bronit, astm ve migren için reçete edilmektedir. Burun spreyleri kronik burun akntlarn durdurur haprma ve konjesyonu azaltr.

Ac biber, sindirime yardm eder, itah açcdr ayrca kanda eker ve kolesterolü azaltr ve kann phtlamasn engeller (Kan inceltir) dedi.

Ac Biber Dünyann En yi Ve Ucuz lac Olmaya Aday!

Dr. Bölükba Ac, eker hastalnda görülen ayak yanmalarnda çok yararldr, diyerek devam etti: Akamlar az miktarda yanan yerlere sürüldüünde ilk üç gün önce yanmay artryor gibi görülse de, uygulamaya devam edildiinde yanmay geçirir ve ferahlk salar.

Sedef hastalnda merhem eklinde uygulama çok yararldr. çerisinde bulunan C vitamini ve beta karoten maddeleri sayesinde ac biber vücuda direnç salar ve dayankll artrr. Bu sayede gribe kar vücudu bir kalkan gibi koruma altna alr.

Yaplan aratrmalar sonucunda ac biberin trigliseritlerin dümesinde önemli rol oynad görülmütür. Tüm bu özellikleri ile ac biber, dünyann en iyi ve ucuz ilac olmaya adaydr.

Ac Biber Tüketin! Mikroplar Öldürün!

Nöroloji Uzman Prof. Dr. Okan Bölükba Ac biberin içerisinde bulunan beta karoten, antioksidan ve C vitamini sayesinde vücudu kanser ve kalp krizine kar da koruma altna ald yaplan aratrmalar ile ortaya konuldu, dedi.

Ac biber yenildiinde vücutta dolam hzlandrr. Bu sayede felç riskine kar da koruma salar. Ac biberin midede mikroplar öldürme özellii vardr. Ülser gibi mide rahatszlklarna sebep olan mikroplar öldürmek için ac biber tüketebilirsiniz. tah açc özellii herkes tarafndan bilinmektedir. Bu dezavantaj gibi görünse de ac biberin metabolizma hzlandrma ve kabzl önleme etkisi daha fazladr. Bu sayede zayflatc özellii vardr. Ayrca vücuttaki ya yakma özellii de bulunur. Lifli bir yapya sahiptir. Gün içinde 1 tane yiyeceiniz ac biber kabzlk sorununu önler.

Ac Biber Tüketirken Dikkat Etmeniz Gereken Husus!

Prof. Dr. Okan Bölükba Ac biber görüldüü gibi birçok faydas bulunan bir besindir. Fakat her besin gibi ar tüketiminde baz dezavantajlar ortaya çkmaktadr. Ar tüketildiinde hemoroid ve ülser gibi hastalklar tetiklemektedir. Ac biber esansndan yaplan krem gibi ürünler de mutlaka hekim önerisi alnp, kullanlmaldr. Snrl ve düzenli ekilde kullanarak, siz de vücudunuzda mucizeler yaratmasna izin verebilirsiniz açklamasn yapt.

Ana Sayfaya Git