Açık hava artık yeter!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kapalı ortamların riskli olduğunu belirterek, “Açık havada maske kullanmanın artık bir anlamı kalmadı. Bunu söylemekte yarar var. Bunun dışında korumamız gereken riskli gruplar var” dedi.

Haberler 18.04.2022 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs salgnyla ilgili açklamalarda bulundu. Kstlamalarn artk söz konusu olmadn belirten Özlü, Avrupa ülkelerine gidiyorum oradaki durumu da görüyorum. Yasaklar, kapatmalar, kstlamalar artk söz konusu deil. Hayat tümüyle normale dönmü durumda. Ama bireysel tedbirler insanlarn duyarllklarna bal olarak devam ediyor. Ben de kendi adma mümkün olduu kadar kalabalk, iyi havalandrlmayan kapal meknlara, sosyal alanlara çok girmemeye çalyorum ya da girsem de hzl bir ekilde oradan çkmaya çalyorum. Böyle yerlerde maske mutlaka takyorum. Bunlar bireysel olarak hepimizin bence dikkat etmesi gereken konular diye konutu.

AIR SEYREDEBLYOR VE ÖLÜMCÜL OLABLYOR

Kapal ortamlarda aile içi toplanmalarn halen güvenli olmadn söyleyen Prof. Dr. Özlü, Açk havada maske kullanmann artk bir anlam kalmad. Bunu söylemekte yarar var. Bunun dnda korumamz gereken riskli gruplar var. 65 ya üzeri kronik hastal olanlar ya da yal olmasa bile bakl basklanm bir hastal ya da bakl basklayan bir tedavi almakta olanlar var. Bunlar korumamz lazm. çünkü bunlarda hala ar seyredebiliyor ve ölümcül olabiliyor.

O bakmdan bu kiilerin kendilerini olabildiince bulamann olabilecei kalabalk dier insanlarla bir arada olacaklar kapal ortamlardan uzak tutmalarn, maskelerini kullanmalarn bizim de bu kiilerle karlaacamz biliyorsak çevremizde, yaknlarmzda varsa onlarla karlamadan önce maskemizi takyor olmamz ve kapal ortamda birlikte yeme içmeden kaçnmamz onlar korumak açsndan önemli dedi.

Ana Sayfaya Git