Acil servislerde yeni dönem

Kamu hastanelerinin acil servislerinde yaşanan yoğunluk şikayetlerin artması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş, dün itibaren 16'sı İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde hasta sayısı binin üzerinde olan 63 hastanede ayakta hastalar için 'uzamış vardiya poliklinikleri'nin saat 23.00'a kadar hizmet vereceğini açıkladı.

Haberler 04.02.2018 - 12:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu hastanelerinin acil servislerinde yaanan younluk ikayetlerin artmas üzerine Salk Bakanl harekete geçti. Bakanlk Müstear Eyüp Gümü, dün itibaren 16s stanbulda olmak üzere Türkiye genelinde hasta says binin üzerinde olan 63 hastanede ayakta hastalar için uzam vardiya polikliniklerinin saat 23.00a kadar hizmet vereceini açklad.

Eyüp Gümü, yapt açklamada unlar söyledi:

SAAT 23.00E KADAR POLKLNK HZMET

Acil servislerde, yeni snflamas, travma merkezleri, niteliiyle beraber yeni dönem diyebiliriz. Bugün bu yeni dönem balyor. Türkiye genelinde 63, stanbulda ise 16 hastanede bu yeni dönem olacak. stanbulumuzda 60 hastene var ve bunlarn 16snda younluk var. Bunlar binin (hasta says) üstü hastaneler. Buralarda mesai d poliklinikler hizmet verecek

ACLE BAVURAN AMA ACL OLMAYAN HASTALARI BURAYA YÖNLENDRECEZ

Acil servislere bavuran hastalar, hemen acil servislerin yannda olacak olan bu mesai d polikiliniklere yönlendireceiz. Burada dahiliye, KGB, göüs, çocuk gibi bir takm polikilinkleri dizayn ediyoruz. Bunlar saat 23.00a kadar çalacaklar. Buras da Yeil 2 dediimiz alan ve acile bavuran ama acil olmayan hastalar buraya yönlendireceiz. Dolaysyla acil servislerimizde hasta karlama saysn da artracaz.

Ana Sayfaya Git