Adsız alkoliklerin kurtuluş hamlesi

''Adsız Alkolikler''in 32 yıllık bağımlılıktan kurtulma mücadelesi

Haberler 17.02.2020 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiminin ailesine, kiminin iine, kiminin ise saln kaybetmesine neden olan alkol bamllndan kurtulmak için 32 yldr birbirlerine snan bir grup, Adsz Alkolikler Dernei ad altnda toplanarak birbirlerinin hayatlarn deitiriyor. Mehmet B., içki iesiyle otobüs duraklarnda szd günlerden, deneyimlerini kendisi gibi alkol bamls olan insanlara aktard günlere geldiini söylüyor. Bir dier katlmc Timur D. ise her gün bugün brakp yarn balarm diye geldiim bu dernek sayesinde, 2 yl 3 ay 26 gündür alkol almadn söylüyor.

Adsz Alkolikler Dernei nin çalmalarna katlanlar 10ar kiilik gruplar halinde terapi seanslarna katlyor. Alkolü brakan katlmclarn deneyimleri, dierleri için örnek oluturuyor. Zorlu süreci birbirlerine destek olarak geçiren katlmclar, alkol almadklar süreler için de kutlama yaparak birbirlerini tevik ediyor.

DOKTOR çN SIRADAN BR ALKOLKSNZ

Adsz Alkoliklerin yürüttüü faaliyetlere ilikin konuan katlmclardan Mehmet B., Adsz Alkolikler Dernei Türkiyede 1988 ylnda faaliyete balad. u anda da 35e yakn grubumuz var. Biz üyelik filan aramyoruz. Alkol problemi olduunu söyleyen herkese toplantlarmzda bir yer var. Ben de alkol tüketirken bir süre doktora gittim. Doktor sizi dinlemiyor gibi bir duyguya kaplyorsunuz. çünkü doktor için sradan bir alkoliksiniz. Ama Adsz Alkoliklerde hepimiz ayn yollardan geçtiimiz için birbirimizin aklndan geçeni, içinden geçeni, çektii aclar, hepsini biliyoruz. Bu ekilde de birbirimize yardmc oluyoruz. lla unu yap! Bunu yap! demiyoruz. Biz yalnzca bu masada kendi yaptklarmz anlatyoruz dedi.

YALNIZCA çK çMEK STEYEN HATTA çKY HER EYN ÖNÜNE KOYAN BRYDM

Mehmet B., öyle devam etti:

Balarda alkol kullannca yaamn daha kolay olacann düünüyordum. Alkolün miktar artnca durduramadm hissetmeye baladm. Artk en son raddeye geldiimde hakikaten tannmaz bir haldeydim. Yalnzca içki içmek isteyen hatta içkiyi her eyin önüne koyan biriydim. Bir gün kendi kendime ben ne yapyorum? diye sordum. Hatta bir sabah durakta insanlar otobüs beklerken ben elimde ieyle szmaya çalyordum. Burada bir yanl var. dedim. Bir gün ans eseri bir terapi grubuna katldm. Doktorun masasnn üzerinde olan bir dergide El ele tutuuyorlar, dua ediyorlar ve ayk kalyorlar diye bir yaz gördüm. lgimi çekti ve hemen altndaki adrese gittim. Adsz Alkoliklere geldiim zaman fark ettim ki herkes benim gibi bana benziyor.

2,5 YAINDAK OLUMUN ELNDE ALKOL ESN GÖRÜNCE TEDAV OLMAYA KARAR VERDM

Adsz Alkolikler katlmclarndan Timur D., se küçük yata uyuturucu ile baladn sonrasnda alkol baml ile devam ettiini söyleyerek; Evlendim 2 çocuum oldu. Bir gün 2,5 yandaki olumun elinde alkol iesini görünce hastaneye gidip tedavi sürecinin balamasna karar verdim. Adsz Alkoliklere geldiimde sürecin sadece 24 saat olduunu söylemilerdi. Bugün içmeyeceksin ama yarn içebilirsin dediler. Her güne baladmda bugün içme yarn içersin diye kalktm. Bir daha içemeyeceimi anladm zaman ayklm oturdu. O günden beri 2 yl 3 ay 26 gündür aym. Alt ay sonra ben nasl bu duruma geldim? diye sordum kendi kendime ama Adsz Alkoliklerde bunun alt yapsn zeminini oluturuyorsun diye konutu.

NTERNETTE BEN KURTARACAK BRN ARAMIIM

45 yldr alkol kullanan Sena O., Adsz Alkolikler ile nasl tantn ve alkol bamllk sürecini öyle anlatt:

10 yl öncesine kadar normal içiciydim. Sonrasnda çocuklarm evlendirdim. Yalnz kalnca daha fazla alkol kullanmaya baladm. çocuklarm benim kullandm alkolden rahatsz olmaya balad. Doktora gitmemi istediler. Ben de bir gün kendimi bilmez bir halde ben de kurtulmak istiyorum diye düünürken sarho bir anmda internette beni kurtaracak birini aramm. Farknda bile deilim. Ertesi gün bir kadn beni arad. Dün akam böyle bir yaz yazmsnz. Kurtulmak istiyorsunuz size yardmc olabiliriz dedi. Adsz Alkolikler Dernei ve AMATEM (Alkol ve Madde Tedavi Merkezi ) var oralardan yardm alabilirsiniz dedi. Ben de ertesi gün AMATEMe gittim. laç tedavim balad. Bir de Adsz Alkolikler Dernei varm diye sorduum kii bana buray tavsiye etti.

Ana Sayfaya Git