Ağız-diş nerde kalmıştık

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi salgında ara verdiği hizmetlerine yeniden başladı

Haberler 27.05.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Az ve Di Sal Hastanesi koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle acil dnda ara verdii hizmetlerine yeniden balad.

Kovid-19 nedeniyle yaklak bir yldr acil dnda hizmet vermeyen Az ve Di Sal Hastanesi, ocak ayndan sonra kademeli olarak hizmetlerini sürdürdü.

ubat, mart ve nisan aynda kademe kademe hizmetlerini artran hastanede, yüzde 75 kapasiteyle hizmet veriliyor.

Bahekim Dr. Bülent nceolu, Türkiyede ilk vakann geçen yl mart aynda ortaya çkmasyla virüs yaylmnn önüne geçmek için di hizmetlerinin bütün yurtta durdurulduunu anmsatt.

Polikliniklerdeki dolgu, kanal, di temizlii, protez gibi ilemlerin salk çalanlarnn alanmas, vaka saylarnn azalmas ve hastanede oluturulan hijyenik ortam sayesinde kademeli olarak baladn kaydeden nceolu, her geçen ay hizmetlerin arttn bildirdi.

Sahada 103 di hekimi ve 105 salk çalannn filyasyon ekiplerinde görev aldn ifade eden nceolu, öyle konutu:

Sürecin rahatlamasyla 35e yakn filyasyon hekimimiz geri verildi. Dier hekimlerimizle tedavi sürecini balattk. Yüzde 70-75 kapasiteyle hizmet sunuyoruz. Filyasyonda yer alan personelimizin salgndan sonra bize katlmasyla hizmeti yüzde 100e çkaracaz.

nceolu, 1 Hazirandan sonra daha kapsaml çalmay umduklarn ifade ederek, ayda yaklak 35 bin hastann hastaneye bavurduunu bildirdi.

Yeniden hizmet vermeleriyle hasta saysnda art olduunu anlatan nceolu, öyle devam etti:

Kovid-19 nedeniyle tedbirler alnd. Diinde sknt olan hastalarmz gönül rahatlyla tedavi için bekleriz. Hizmetimizi en iyi ekilde vatandalara sunuyoruz, sunmaya devam edeceiz.

Hastalardan Asl Sanay da di tedavisi için hastaneye geldiini belirterek, Di kanal tedavim vard. çok memnun kaldm. Doktorlarmz çok özverili, yardmc oldular. çok teekkür ederim. diye konutu.

Hasta Abdurrahman Ergin (60) ise di kanal tedavisi için hastaneye bavurduunu bildirerek, hizmetten çok memnun olduunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git