Ağız Kanseri İçin Bundan Uzak Durun !

Protez ve İmplantoloji Uzmanı Diş Hekimi İlker Arslan,’Kanser hepimizin korkulu rüyası. Ağız içindeki bakterilerin çok daha hızlı yayılması sonucunda, ağız kanseri riski oluşmaktadır. Bu kanser türü ölümcül olup, süreç zorlu ve kötüdür.’dedi.

Haberler 22.12.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Protez ve mplantoloji Uzman Di Hekimi lker Arslan sözlerini öyle sürdürdü;

Kanser denen sevimsiz tehis, keyif verdiini düündüünüz sigarann AIZ KANSER ile ilikisini tetiklemektedir. Sigaray bugün brakmanz bile, riskinizin ancak 10 yl sonrasnda, hiç içmeyen bir kiiyle eit durumda olmasn salayacak. Ne hayatnzn 10 yln, ne de salnz tehlikeye atmayn.

Sigarann sala zararlar konusunda yeterince tartmalar ve bilimsel analizler yapld.Neyi ne kadar, ne derece umursuyor ve önemsiyoruz; bu kesinlikle tartlr bir durumda.

Biz di hekimlerini ilgilendiren konu mutlaka ki, sigarann az sal konusunda nasl bir travmaya yol açt...

Sigara,di etinin savunma mekanizmasn ortadan kaldrarak, bakterilere kar mücadelesini ortadan kaldrr.Di ta ve plak oluumunu kolaylatrr, tad alma duyusunu azaltr, az içinde bakterilerin çok daha mutlu bir ekilde yaylmasna sebep olur. Hiçbir lezzetin sunumunu, idrak edemeyecek duruma getirmesi bu tütün maddesinin yine baarlarndan sadece bir kaç tanesi.

AIZ KANSERNN BELRTLER!

Belirtilerini anlamak için, kiinin ilk etapta kendi takibini yapmas çok önemlidir. Az ve boyun bölgesinde ilik, çineme, yutma zorluu, tekrarlanan kanamalar, az içinde renklemenin deiiklii, (beyaz ve krmz alanlarn olumas)

Bu bulgularn fark edilmesi sonucunda mutlaka di hekimine bavurulmal. Rutin olarak tekrarlanan di muayeneleri, ileride karlalacak bu tür bir rahatszln erken tehisi konusunda çok önemlidir. Her salk biriminde, erken tan, erken tehis slogan biz di hekimleri için de geçerli bir cümledir.

lker Arslan son olarak , konunun uzman olan di hekimlerinin sizleri yönlendirmesini ve hayatnzn bir parças olmasnn gerektiini belirterek mutlaka sigaradan uzak durulmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git