Ağız ve diş detoksu için 8 öneri

Sabahın erken saatinde kaçınılmaz bir şekilde ağız kokusu yaşarız. Sebebi ise ağzımızın bakteri ve mikroorganizmalar içermesidir. Bu bakterilerin bazıları sağlığımız için faydalıdır ancak bazıları da zararlıdır.

Haberler 11.07.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Faydal bakteriler probiyotikler olarak da bilinirler; dilerimizi ve di etlerimizi korurlar. Bununla birlikte di eti iltihab, plak oluumu ve en yaygn olarak kötü nefes gibi sorunlara neden olabilecek kötü bakteriler de vardr.

Kötü nefes ayn zamanda daha ar hastalklar için bir uyar iareti de olabilir. Di Hekimi Pertev Kökdemir, aznz bu bakteri ve toksinlerden kurtarmak için detoks yöntemlerinden yararlanabileceinizi belirtiyor. te Kökdemirin önerdii 8 detoks yöntemi:

çay Aac Ya

Günlük olarak di ipi kullanmak, aznz salkl tutmann en iyi yoludur. Bir adm ileri gitmek isteyenler için Di Hekimi Pertev Kökdemirin önerisi, di ipine biraz çay aac ya eklemenizdir. Ya, bakterileri azaltan doal bir dezenfektan görevi görür. Günlük di ipinize çay aac ya eklenmesi, di eti iltihabn ve di eti kanamasn azaltmanza yardmc olur.

Yeil çay

Yeil çay içmenin tüm avantajlarn sralamak için bir kitap bile yetmez diyen Di Hekimi Pertev Kökdemir, düzenli yeil çay tüketiminin di ve di etlerinin salkl olmasn saladn belirtiyor. Yeil çayn içerisindeki katesin maddesi azdaki bakterilerin yok olmasna yardmc oluyor. Kökdemir, az salnda istenilen etkiyi gösterebilmesi açsndan yeil çayn ekersiz içilmesi gerektii konusunda özellikle uyaryor.

Neem Ya

Neem ya, insanlarn azdaki enfeksiyonlar temizlemek için kulland eski ilaçlardan biridir. Ho bir tada sahip olmayan neem yann iyiletirme kabiliyeti çok fazladr. Neem ya, kötü bakterileri azndan uzak tutan antibakteriyel bir ilaçtr.

Camu Camu (Kamu Kamu)

Amazonda yetien Camu Camu meyvesi, C vitamininin en iyi kaynaklarndan biridir. Süper meyve olarak bilinen camu camunun bir çay ka 200 mgdan fazla C vitamini içerir. C vitamininin faydalarndan biri de di eti kanamasn ve di eti iltihabn azaltmasdr. Di Hekimi Pertev Kökdemir, Camu camu meyvesi, az ve di saln koruyarak di eti problemleri yaamanz önler diyor.

Oral Probiyotikler

Probiyotikler, az salmz için yararldr ve günlük olarak kullanabileceiniz oral probiyotikler mevcuttur. Probiyotikler, di çürüü ve di eti hastalklarnn tedavisinde faydaldr. Aznzda ne kadar iyi bakteri birikirse, kötü bakterilere kar savunmanz o kadar iyi olur.

Dil Frçalama

Bu teknik Ayurvedik tpta yüzyllardr bilinir ve bakteri, gda maddeleri, ölü hücreler ve mantarlarn temizlenmesine yardmc olur. Bu yöntem, bakterileri azndan uzaklatrmann en kolay ve en hzl yoludur. Bir dil kazyc veya dil frças satn aln ve dilinizi temizleyin.

Doal Di Macunu

çounluk günde iki kez, di macunu ile dilerini frçalyor. Bu çok iyi bir alkanlk ancak bir çoumuz di macunu satn alrken üzerini okuyup içerisindeki maddeleri kontrol etmeyiz. Kimyasallarla dolu bir di macununun yapt en kötü ey; probiyotikleri azdan uzaklatrmak ve az salmza zarar vermektir. Nane, okaliptüs, meyan kökü ve karanfil gibi doal tazeleyiciler içeren di macunlarn tercih edin. Florür, triklosan, sodyum hidroksit, sodyum lauril sülfat ve dier kimyasallar içeren di macunlarndan uzak durmanz salnz açsndan önemlidir.

Ya çekme

Aznza detoks yapmann dier en kolay ve basit yolu, ya çekme yöntemidir. Bu yöntem, en sevdiiniz yalardan biriyle taze nefes alabilmek için yaplabilir. Yalar dilerinizi beyazlatmanza ve toksinsiz bir aza kavumanza yardmc olur. Ya çekme yöntemi, di eti iltihabn ve boluklara neden olan zararl Streptococcus mutans bakterilerini de azaltr. Hindistan cevizi ya bu i için en ideal yadr. Bu ya ile ya çekmeye balayn ve gargara yapn.

Ana Sayfaya Git