Ağız ve diş sağlığı ruh sağlığını da etkiliyor

Ağız ve diş sağlığı sorunlarının özgüven eksikliğini beraberinde getirerek psikolojik sorunları tetiklediğine işaret eden Romendo Kurucusu Ossama Çetinkaya, "Zorunlu haller dışında diş hekimine görünmemek için evde ağız ve diş bakımını mümkün olan en profesyonel şekilde yapma çabası artıyor" diye konuştu.

Haberler 31.07.2021 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amerikada CareQuest Az Sal Enstitüsü tarafndan yaplan bir aratrmaya göre her be kiiden biri ruh salnn orta veya kötü durumda olduunu söylüyor. Bu kiilerin yüzde 34ünün di ars, yüzde 30unun imi veya kanayan di etleri ve yüzde 25inin çineme veya yutma srasnda ar ve az kuruluundan ikayetçi olduu görülüyor. Uzmanlar özellikle pandemide daha da artan ruhsal sorunlarn kiisel bakma gösterilen özeni azalttna dikkat çekerken kozmetik markas Ro-mendonun kurucusu Ossama çetinkaya da az ve di sal sorunlarnn özgüven eksiliini beraberinde getirdiine iaret etti.

çetinkaya, Az ve diler, sadece beslenmenin deil iletiimin de balangç noktas. Ne var ki yetersiz bakm, sararm diler veya kötü kokan bir nefes gibi kiilerin özgüvenini düüren sonuçlar dourabiliyor. Bu da sosyal hayata karmaktan çekinmeye ve içe kapanmaya neden oluyor açklamasn yapt.

EVDE PROFESYONEL AIZ VE D BAKIMI YAYGINLAIYOR

Pandemide tetiklenen anksiyete, panik atak gibi psikolojik sorunlarn di hekimi ziyaretlerini azalttna deinen Ossama çetinkaya unlar söyledi:

Aratrmalar, ruh saln kötü olarak tanmlayan kiilerin yüzde 47sinin di hekimi ziyaretlerinde gergin olduunu gösteriyor. Salgn sürecindeki bula riskinin de kayglar tetiklediini söylemek mümkün elbette. Romendo olarak gözlemlediimiz ise zorunlu haller dnda di hekimine görünmemek için evde az ve di bakmn mümkün olan en profesyonel ekilde yapma çabasnn artt. Nitekim az ve di bakm kategorisindeki kozmetik ürünlerin kullanm da giderek yaygnlayor.

HEM DLER HEM D ETLERN TEMZLYOR

Romendo olarak az bakm kategorisinde yüzde 100 doal içerikli bir koleksiyonun ürünü olduu belirtilen Romendo Natural Teeth Whitening ile kullanclara etkili bir çözüm sunmay amaçladklarn söyleyen Ossama çetinkaya, Sunduumuz doal içerikli ürünle sararm di tabakasnn temizlemesine ve daha beyaz dilere kavuulmasna yardmc oluyoruz. Aktif karbon tozu ile yalnzca dilerin deil di etlerinin de temizlenmesini kolaylatryor, içeriindeki mentol sayesinde az kokusunun giderilmesine de katk sunuyoruz. Böylece profesyonel az ve di bakm rutinlerinin evde kolayca yaplabilmesine olanak tanyoruz. Danimarkada doan ve 2020 ylnda Türkiye pazarna girmeye karar veren bir marka olarak bugün geldiimiz noktada Romendonun Türkiyedeki çeitli zincir maazalarda raflara girmesi için çalmalarmz sürdürüyoruz. Ayn zamanda yakn dönemde AVMlerde stantlar açmay da planlyoruz. Ürünlerimizin bata Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dna satlarn artrmaya yönelik planlarmz için de önemli admlar atmaya devam ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git