Ağız ve diş sağlığında devrim: Lazerli tedavi dönemi

Diş hekimliğinde yeni teknoloji ‘Lazer tedavi’ sayesinde artık diş hekimine gitmek kabus olmaktan çıkacak. Özellikle; ağız, diş ve çene sorunlarının tedavileri sırasında hastaların yenemedikleri korku ve kaygı en aza inecek.

Haberler 10.10.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Az, Di ve çene Cerrahisi Uzman Doç. Dr. Utkan Kamil AKYOL, Türkiyedeki düük enerji seviyeli lazer tedavisinin geleneksel tedavi yöntemlerine paralel olarak büyük fayda saladn söyledi. stanbul Aydn Üniversitesi (AÜ) Di Hekimlii Fakültesi bir süredir lazerle di tedavisi uygulamakta. Di Hekimlii uygulamalarnda büyük umut vaat etmeye balayan Düük Seviyeli Lazer Terapi (LLLT), az sorunlarnn tedavisinde, yara iyilemesini hzlandrc ve arlar yok edici etkisiyle konvansiyonel yöntemlere alternatif geni bir kullanm alanna sahip. Di eti hastal, Gömülü di ameliyatlar, dilerin renklenmesi ve hassasiyetinin giderilmesi, çene eklemi hastalklar, az ülserleri lazer ile tedavi edilebiliyor.

Hastalarn korkulu rüyas bitiyor

Özellikle dolgu esnasnda görüntüsü ve çkard ses nedeniyle hastalarn korkulu rüyas olan dental matkaplarn lazer tedavisi sayesinde ortadan kalkacan ve dünyada yaygn olarak kullanlan bu tedavinin Türkiyede de giderek popüler hale geldiini belirten Doç. Dr. Utkan Kamil Akyol, Uygulama kolayl, hasta açsndan oldukça pratik ve konforlu bir yöntem. yileme döneminin daha ksa sürmesinden dolay, hastalarn lazer tedavi talepleri her geçen gün artmakta. Lazer tedavi bistüri ve dental matkaplara olan ihtiyac azaltacak ve bir süre sonra da ortadan kaldracaktr.

Anestezi çilesine son

Lazer tedavi sayesinde anestezi olmadan inesiz ilem yaplabileceini belirten Akyol, Yaplan uygulamalarda görüldü ki lazer tedavide anestezi yapmadan baz ilemler yaplabilmekte, iyileme süreci oldukça baarl ve hasta ine kullanlmad için daha rahat hissetmekte. Öte yandan hastalarn u konuda dikkatli olmas gerekmektedir o da konusunda uzman olmayan kiilerce yaplan, dalga boylar, seans says ve süresi yanl lazer uygulamalar hastalara zarar verebilir. Bu nedenle hastalarn, hekim ve hastane seçiminde çok dikkatli olmas gerekir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git