Ağrısız ve acısız gençleşmenin yolu: İple yüz germe

Op.Dr. Ayşen Bilge Sezgin, iple yüz germenin ağrısız ve acısız gençleşmenin yöntemi olduğunu söyledi.

Haberler 12.09.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzman Op.Dr. Ayen Bilge Sezgin, Ameliyatsz iple yüz germe Kontür lift , silüet lift,aptos ipi, örümcek a estetii olarak da bilinir. Düz veya klçkl deiik uzunlukta Ve kalnlkta ameliyat iplikleri ile yaplan bir germe yüz gençletirme tekniidir. Lokal veya genel anestezi ile yaplabilir ancak lokal anestezi çou zaman yeterlidir. Bu yöntem sarkma ,krklk, elastik kayb, yüz Ve çene kontörünün kaybolmas durumlarnda tercih edilir. lem 30-60 dakika sürebilir. Yüz Ve boyun ka üzeri göz Ve az etraf uzam dudak burun mesafesi gibi durumlarda bu yöntem ile toparlanma salanr. lemden sonraki birkaç gün ödem olur ki bu da normaldir. Bazen küçük lokalize morluklar olabilir. Kullanlan ipler poliprolen denilen ve uzun dönemde erime özellii olan Ve erirken yerine kollajen ba dokusu oluturan ipliklerdir. çou hasta uygulama sonras hemen günlük aktivitelerine dönebilmektedir. Ancak yüz bölgesine masaj vs gibi oluturucu ilemlerden birkaç hafta uzak durulmas gerekir. Bu bölgeye bask vs de istenmez. Operasyon sonras buz uygulamas ile morluklar Ve ilikler azaltlr. Birkaç gün kant görülebilir ancak youn bir rahatszlk söz konusu deildir. Özellikle 40 yan üzerinde yüz Ve yanak kenarlarndaki sarkmalar Ve gevemeler için etkili bir yöntemdir. Etkisi 2-3 sene sürer denilebilir. Tabi ki kiinin ya sigara içip içmememi güne nlar gibi pek çok deiik faktör vardr dedi.

Arsz ve acsz

Op.Dr. Sezgin, yöntemler hakknda u bilgileri verdi:

H-100 As: Derideki nemin artmasna, sklamasnn artmasna ve krklklarn giderilmesine yardmc olur. Cildin su tutmasn arttrd Ve cildin daha parlak Ve canl görünmesini salad için her yaa uygulanabilir. Tabi ki sadece doktorlar tarafndan uzaman kiilerce uygulanmaldr. Tercihen 2-3 hafta ara ile 2-3 seans öneriyoruz bu tabi ki cildin sarkma krklk Ve deformasyon miktarna göre deiir. Özellikle yüz boyun dekolte el srt gibi günee ve d etkenlere en fazla maruz olan bölgelere uygulanr. Yüksek oranda hyalüronik asit ve mannitol içerir. Mannitol antioksidan özelliindedir. Ayrca ödem giderici etkisi vardr. Dokudaki etkinlii ve kalcl daha fazladr.

Somon DNA: Zamanla çevresel faktörler ile bozulan cilt kalitesini arttrmak için uygulanabilir.parçalanan bozulan Elastin lifleri ve kollajen cildin daha donuk krk Ve sarkk görünmesine neden olurlar . Bu uygulama ile kollajen lifleri daha düzgün Ve güçlü suruma gelir , UV B nlar nedeni ile oluan radyasyon hasarn azaltrlar . Cildin parlakl artar,daha pürüzsüz Ve salkl görünüm salanr. Bunlar polinükleotidler ve hyalüronik asit molekülleri tamamen Vucüdün doal elemanlar olup hücre yenilenmesini salarlar.bata göz çevresi olmak üzere karklklar hafifler. 1-3 hafta arayla 2-4 seans uygulanabilir. Kzarklk bata hafifçe olur ama sonra geriler. Lazer radyofrekans gibi yöntemlerle kullanlabilir. Botoks Ve dolgu ile kombine edilebilir. Yüze hafif bir tabaka lokal anestezi kremi uygulamak yeterli olur.

Dolgu uygulamalar

Kliniimizde sadece hyalüronik asit dolgular uygulanmaktadr. Ciltalt yüzeysel ve derin ve bölüm olarak derin çene ucu çene konturlar ve gözaltna k dolgusu olarak uygulanmakta olup juvederm ve resylane markalarn teosylal redensity 1ve 2 gözalt k dolgularn dudak çevresi için ise resylane kiss ve derin bölüm için ise volbella tercih ediyorum. Uygulama esnasnda ar duyulmamas için o bölgeye lokal anestezi kremi uygulanmas yeterli olur . Dudak çevresi ve çene için ise lokal anestezi uygulanmas konforu arttrr. lemden hemen önce ve sonra fotoraf çekip deerlendirmekte olur var objektif deerlendirme açsndan. lemden sonra morluk önlemek için buz uygulanmas Ve özel morluk önleyici krem kullanlmas iyi olur, antibiyotikli kremler ile bu bölgenin ilem sonras enfeksiyondan korunmas salanm olur. Özellikle gözalt k dolgu uygulamalarndan sonra souk uygulamann ödem ve morluk oluumu açsndan çok faydas vardr. Kalclklar 12-18 ay diyebiliriz . Tekrarlanmas ile daha etkili ve daha uzun süreli sonuç alnmas mümkün olur.

Ana Sayfaya Git