Ağzınızdaki Tehlike!

Ağız sağlığı ve vücut sağlığı arasındaki yakın ilişki uzun zamandır bilinmektedir. Periodontoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Melek Altan Köran, ağız sağlığının günlük hayatı direkt etkileyen psiko-sosyal etkileri haricinde, vücut sağlığındaki önemini anlattı.

Haberler 12.04.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di frças, az bakmnda mekanik temizlik salad ve di çürükleri ve dieti hastalklarnn balca nedeni olan pla uzaklatrd için az bakmnn olmazsa olmazdr. Ancak doru di frças seçimi ve bu frçann doru tekniklerle kullanlmasnn da önemli olduunu vurgulayan Periodontoloji Uzman Yrd. Doç. Dr. Melek Altan Köran, Bu amaçla özellikle di hekiminiz tarafndan az salnz ve ihtiyaçlarnz gözetilerek size önerilen di frçalarn yine size önerilen tekniklerle kullanarak az bakmnz optimize edebilirsiniz. Genellikle salkl di etine sahip hastalarda orta sert di frçalar önerilirken, hassasiyet ikayeti olan ya da dieti çekilmeleri olan hastalarda yumuak di frçalar önerilebilmektedir dedi.

ARJ EDLEBLR FIRçA KULLANIN

Her konuda olduu gibi az bakm ürünlerinde de yenilikler olmakta ve teknoloji bu alandaki etkinliini gün geçtikçe daha fazla hissettirmektedir. Farkl dizaynlarda ve etkinlilerdeki manuel di frçalarna alternatif olarak gelitirilen arj edilebilir di frçalar, hem hastalar hem de hekimler tarafndan gün geçtikçe daha fazla tercih edilir olduunu söyleyen Köran, Titreimli-dönme hareketine sahip arj edilebilir di frças teknolojisinin pla uzaklatrmada ve di eti iltihabn azaltmada manuel di frçasndan üstün olduunu gösteren çalmalar da bulunmaktadr. Ancak arj edilebilir di frçalarnda da frça balnn hasta ihtiyaçlarna uygun olacak ekilde seçilmesi önemlidir diye ekledi.

FLORLU D MACUNLARINI TERCH EDN

Di frçalaryla elde edilen mekanik temizliin baz kimyasal ajanlarla desteklenmesi de gerekmektedir. Di macunlarnn da seçimi yine hastann ihtiyaçlarna göre belirlenmelidir. Bu amaçla kullanlan di macunlarnn içeriindeki florla ilgili son zamanlarda özellikle sosyal medyada çkan baz yazlar kafa karklna neden olmaktadr diyen Köran, Florun di çürüklerini engelleyici etkisi bilimsel olarak yllar önce kantlanm bir gerçektir. Hekiminiz tarafndan ihtiyacnza göre belirlenen aralklarla uygulanan yüzeysel flor uygulamalarnn ya da az bakm ürünleriyle alnan florun genel vücut sal üzerine olumsuz etkileri bulunmamaktadr. Florsuz macun kullanmyla florun salad koruyuculuktan mahrum kalnd unutulmamaldr önerisinde bulundu.

Vücut salnn önemli bir parças olan az salnn korunmasnda uygun tekniklerin ve ürünlerin kullanm elde edilecek sonuçlarn optimize edilmesinde önemlidir. Bu amaçla kullanlmas gereken florlu di macunu, uygun frça tipi ile dizayn ve doru frçalama teknikleri konusunda di hekiminize danmanz az salnz için atabileceiniz en önemli admlardan biridir.

Ana Sayfaya Git