Aile hekimlerine para teşviki!

Sağlık Bakanlığından aşılamada önemli rol üstlenen aile hekimlerine teşvik

Haberler 03.07.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, Kovid-19la mücadelede toplumsal bakln salanmas hedefiyle yürütülen alama çalmalarnda önemli görev üstlenen aile hekimleri ile aile sal elemanlarna ek ödemede bulunacak.

Aile hekimlikleri, Türkiyede bir yl akn süredir devam eden Kovid-19 salgnyla mücadelede hem koruyucu ve tedavi edici salk hizmetlerinin yürütülmesi hem de Kovid hastalar ile temasllarn izlenmesinde önemli görev üstlendi.

Son dönemdeki youn alama programyla salgnn bitirilmesi için en büyük adm atlrken, aile sal merkezleri, ann en etkin uygulayclar arasnda yer ald.

ALE HEKMLERNE TEVK

Salk Bakanl, salgn artlarna ramen bütün çocukluk ça alarnn eksiksiz tamamlanmasn salayan, ayn zamanda Kovid-19 a programnn uygulanmasna önemli katklarda bulunan aile hekimlii birimlerini tevik etmek için harekete geçti.

Aile hekimlii birimlerinde kaytl asz birey kalmamasn hedefleyen Bakanlk, A Program Teviki kapsamnda aile hekimlerine yaplacak ek ödemeleri karara balad.

Bu çerçevede 1 Temmuzdan itibaren alamadaki baarlar dikkate alnarak aile hekimlerine 3 bin, aile sal elemanlarna ise 1500 liraya kadar aylk ek ödeme verilecek.

Ana Sayfaya Git