Ailesinde bu hastalık olanlar dikkat

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yasin Kapucu, ailesinde prostat kanseri olanların bu hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Haberler 06.11.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prostatn bir organ olduunu, hastalk olmadn ifade eden Hayat Hastanesi Üroloji Uzman Op. Dr. Yasin Kapucu, Karacier ve böbrek gibi prostat organ da vardr. Doutan her erkekte bulunan bir organdr. Hormon salglayan bir bezdir. Bunun görevi, erkekleri idrar yolu enfeksiyonundan korumaktadr. Ayrca menideki spermin canl kalmasn salar. Prostatn 3 temel hastal bulunmaktadr. Birincisi prostat iltihab bu sklkla gençlerde görülmektedir. kincisi yalanma ile büyüyen prostatta olur; iyi huylu tümör deriz. Üçüncüsü ise kötü huylu prostat kanseridir. Bizim en sk karlatmz prostat büyümesidir. Hastalar bize gece sk idrara çkma, uykudan uyandrma, idrar yaparken zorlanma, knarak idrar yapma ve idrarn yapt halde tam boaltamama ikayetiyle gelirler. Sonra ise damla damla yapma, idrar kaçrma gibi ikayetler ortaya çkar dedi.

ALESNDE BU HASTALIK BULUNUYORSA

lk safhada olan hastalara ilaç tedavisi uygulandn ifade eden Kapucu, Bir sonraki aamada ise cerrahi tedavi uygulanmaktadr. Günümüzde en çok kapal prostat ameliyatlar yaplmaktadr. Prostat kanseri hiçbir belirti vermeden geliebilir. Özellikle yal erkeklerin ve ailesinde prostat kanseri olanlarn mutlaka düzenli olarak kontrole gelmesi gerekiyor diye konutu.

Prostat kanserinin yüzde 100 tedavi edildiini ifade eden Kapucu, O yüzden erken tehis çok mühimdir. Bu hastala yakalanmamak için tedbir yoktur. rsi bir özellii vardr. Amca, day, baba ve karde gibi yaknlarnda prostat kanseri olanlarn yakalanma riski yüksektir eklinde uyarda bulundu.

Ana Sayfaya Git