Akne ve leke tedavisinde ‘ışık terapi’ yöntemi

DERİ hastalıklarını iyileştirmek amaçlı kullanılan tedavi, cilt sorunlarının yanı sıra kozmetik estetik uygulamalarda da kullanılmaya başlandı. ‘Fotobiyodinamik’ adı verilen ve neştersiz uygulanan ‘ışık terapi’ tedavisi sonunda ciltte onarım ve yenilenme sorunlarına çözüm elde edilebildiği belirtildi.

Haberler 18.05.2019 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yöntemin uygulama esaslarna ilikin özel bir klinikte düzenlenen basn toplantsnda, k terapi uygulamas bir hasta üzerinde gösterildi. Ik terapiyi gerçekletiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzman Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, uygulamada 4 çeit k kullanldn söyledi. Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, Krmz k rejuvenasyonda ve krklkta, mavi k antibakteriyel etki oluturarak akne tedavisinde, sar k kzarklklarda ve yeil k ise, lekeli cilt tedavisinde kullanlyor. Hasta için oldukça konforlu gelitirilen Fotobiyodinamik Tedavi, haftada bir uygulanan 4 seanstan oluuyor. Bir ay zarfnda tedavi tamamlanrken farkl vakalarda tedavi 6-8 seans sürebiliyor dedi.

TEK BR SEANSLIK UYGULAMA DEL

Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, uygulamann yaklak 45 dakika ile bir saat arasnda sürdüünü söyledi. Uygulamann son 15 dakikasnn kla yapldn kaydeden Dr. Orhan Murat Özdemir, Ondan önceki hazrlk dönemi tamamen aktif maddenin cilde nüfus etmesini salayan kremler sürüp, k vastasyla aktif maddelerin ciltte çalabilir hale gelmesini salyoruz. Bu uygulama iki ayr ilemin birden yaplabilmesini salyor. Bir hastann birden fazla sorunu bir arada olabiliyor. Tek bir seanslk bir uygulama deil diye konutu.

GÜçLÜ TEDAV SEçENEKLERNDEN BR HALNE GELD

Fotobiyodinamik Tedavi yönteminin yllardr var olduunu ancak büyük odalarda kanser tedavisinde kullanldn söyleyen Dr. Orhan Murat Özdemir, öyle söyledi:

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte tanabilir, bükülebilir bir platforma tandnda artk bizlere de ulam oldu. Bu sayede bu tip hastalklarn tedavisinde deil, kozmetolojik problemlerin giderilmesinde, cildin çaltrlmasnda, lekelerin ve klcal damarlar ile akne problemlerinin azaltlmasnda elimizde güçlü tedavi seçeneklerinden biri haline geldi. Leke için melanin ile tirozin ilikisini düzenleyen aktif maddeler sürüyoruz. Arkasndan uygun dalga boyu ile uyguladmzda leke de herhangi bir yara oluturmadan hem cildin çalmasn hem de melanin ve tirozin ilikisini düzenleyerek, leke tedavisinde etkin rol oynayabiliyorsunuz. Ayn zamanda cildin çalmasn salayan ürünler ile klcal damarlarla ve kzarklk azalmasn salayan ürünlerle dört deiik dalga boyu uygulayabiliyorsunuz.

Fotobiyodinamik Tedavi yönteminin en önemli farknn özellikle lekeli cilt tedavi uygulamalarnda bile dört mevsim uygulanabiliyor olmasna dikkat çeken Dr. Orhan Murat Özdemir, böylece hastann yüzünde herhangi bir yaralanma ve kabuklanma olmadan klinikten ayrlabileceini söyledi. Ayrca tedavi de uygulanan n, diyot lazer olduunu kaydeden Dr. Orhan Murat Özdemir, uygulamann led tedavi yöntemi olmadn belirtti.

Ana Sayfaya Git