Akranlarına umut aşılıyor

Elazığ'da 2,5 yaşında yakalandığı lösemiyi iki kez yenen 13 yaşındaki Umut Can Deniz, lösemi hastası akranlarını evlerinde ziyaret ederek onlara moral veriyor.

Haberler 23.10.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda 2,5 yanda yakaland lösemiyi iki kez yenerek salna kavuan 13 yandaki Umut Can Deniz, ayn hastalkla mücadele eden akranlarn evlerinde ziyaret edip onlara moral veriyor.

Henüz 2,5 yanda lösemi tehisi konulan, 4 yl süren tedavi sonucu hastal yenen Deniz, 2 yl sonra kontrol amacyla gittii hastanede hastaln yeniden nüksettiini örendi.

kinci kez hastalkla mücadele etmek zorunda kalan Deniz, Lösemili çocuklar Vakf (LÖSEV) l Temsilcisi olan annesi Aye Kavakn da desteiyle geçen yl hastal tekrar yenmeyi baard.

Salna kavuan Deniz, bu hastalkla mücadele eden akranlarn unutmad. Deniz, haftann belirli günlerinde annesi Aye Kavak ile lösemi tedavisi süren arkadalarn evlerinde ziyaret ediyor, hastalkla nasl mücadele ettiini anlatyor.

Onlarla oyun oynayan Deniz, bu ziyaretlerle lösemi hastas çocuklara moral veriyor, manevi destek sunuyor.

- Oyuncak görmeden ilaçlarla tantm

Umut Can Deniz, yaklak 10 yl boyunca lösemi hastal ile mücadele ettiini, salna kavuacana olan inanc ile bu hastal yendiini söyledi.

Oyuncak görmeden ilaçlarla tantm. Bu hastala iki kez yakalandm. Birincisinde çok küçüktüm, hatrlamyorum ama ikinci seferde artk kendimi biliyordum. Ondan dolay verdiim mücadele ile hastalm atlattm. diyen Deniz, ayn hastala yakalanan akranlar ile sk sk bir araya geldiini belirtti.

- Ben atlattm, umarm onlar da atlatr

Deniz, Onlara, Ben baardysam siz de baarabilirsiniz, lösemiyi yenebilirsiniz. diyorum. Löseminin ikinci kez de yenilebildiini gördüm. Arkadalarma bu hastaln ikinci kez bile yenilebileceini anlatyorum. Onlara umut oluyorum, güç ve destek veriyorum, cesaret veriyorum ki onlar da inanp, baarsnlar. dedi.

Bundan sonraki süreçte de arkadalarna hep destek vereceini, onlara umut olmaya devam edeceini belirten Deniz, onlarn da bu hastal atlatacana olan inancnn tam olduunu vurgulad.

Deniz, Ben atlattm, umarm onlar da atlatrlar ve salklarna kavuurlar. diye konutu.

- Bu, moral ve sevgi ile atlatlabilecek bir hastalk

Denizin annesi Aye Kavak ise oluna lösemi tehisi konulduunda adeta ykldn ancak hiç pes etmeden beraber mücadele ettiklerini belirtti.

Löseminin ne olduunu bilmiyorduk. Uzun bir sürecin içerisinde bulduk kendimizi. Bir anne için çok zor eyler bunlar. Olum daha küçük olduu için bana nelerin geleceini bilmiyordu. Bu süre içinde vücudunda deiikler oldu. çok fazla arlar çekti. Bu tür skntlar benim için ykc oldu. diyen Kavak, olunun tedavisi bittikten 2 yl sonra rutin kontrollerinde hastaln tekrar nüksettiini örendiklerini aktard.

Kavak, Dünyam bama ykld. Sonra, Biz ilkini yendik, mutlaka bunu da yeneceiz. dedim. Olumun tedavisi balad. Uygun ilik bulunamad. Yaplacak hiçbir ey yoktu. Tüm zorluklara ramen direndik. çok ükür ilik nakli gerekmeden ilaç tedavisi ile hastalktan kurtulduk. Olum büyük bir hastalkla imtihan edildi ama biz anne oul mücadeleyi brakmadk. Bu, moral ve sevgi ile atlatlabilecek bir hastalk. eklinde konutu.

Olu ile lösemi hastas çocuklar evlerinde ziyaret ettiklerini dile getiren Kavak, Onlara hediyeler vermeyi çok seviyor. Arkadalarna Geçecek, iyileeceksiniz, kesinlikle mücadeleyi elden brakmayn. diyor. Bu da arkadalarna büyük bir moral oluyor. dedi.

- Umut geldi, bize umut oldu

Umutun evinde ziyaret ettii lösemi tedavisi gören çocuklardan Ramazan Sevimli, uzun süredir lösemi ile mücadele ettiini ama artk umutlu olduunu söyledi.

Arkada umut ile vakit geçirince kendini çok iyi hissettiini ifade eden Sevimli, öyle konutu:

Umut geldi, bize umut oldu. Hepimize umut veriyor. Bize hastal yeneceimizi söylüyor. Hastalm ilk baladnda ben çok üzülüyordum, saçlarm dökülüyordu. Gün geçtikçe kötü oluyordum. Bana ine yapyorlard. Sonra Umut geldi, bize hastaln yendiini söyledi. Ben umutlu oldum. imdi saçlarm çkt, hastal yeniyorum.

Olu 3 yldr lösemi tedavisi gören anne Naziye Oral, olunun da bir an önce iyilemesini istediini belirtti.

Bu hastal yenen Umutun kendilerini ziyaret ederek destek sunduunu anlatan Oral, Umut çocuklarmza ve bizlere umut verdi. O yendiyse inallah bizim çocuklarmz da yenecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git