Aktardan diyabete bitkisel çözüm iddiası

Mardin’de aktarlık yapan Feyzi Gerehan, şeker hastalığını hazırladığı bitkisel formülle iyileştirebileceğini ileri sürdü. Uzman Doktor Bayram Yıldız ise şeker hastalığının henüz tedavisinin bulunmadığını savundu.

Haberler 02.11.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin merkez Artuklu ilçesinde aktarlk yapan Feyzi Gerehan, eker hastalarnn artk ilaca mahkum olmadn ileri sürdü. Hastalarn hazrlad bitkisel karmla tedavi edilebileceini iddia eden Gerehan, yapt karm çevresindeki 100 eker hastasnda denediini ve olumlu karlklar aldklarn öne sürdü. Yapt karm kullanan eker hastalarnn bir süre sonra ilac braktn kendisine söylediini anlatan Gerehan, Bu ya ticari amaçla yapmyorum, insanlara faydas olsun diye yaptm. uana kadar yüzün üzerinde kii kulland ve faydasn gördü. Biz bunu 3 çeit eker hastal olan insanlarda denedik. Hap kullanan, insülin kullanan ve hem hap hem de insülin kullanan insanlarda denedik. Kullananlar ilaç kullanmay braktlar dedi.

Yaptklar yada katk maddesinin olmadn ifade eden Gerehan, Bu karm hücre yenileyici yalarla yapld. Tamamen doal kendi ürettiimiz yadr. Bu yada herhangi bir katk yok, katk olursa zaten fayda salamaz. Sadece ürettiimiz iyiletirici özellii olan bitkisel destekleyici bir ürün. 5-6 çeidimiz var. Bunlar saç çkarma, hemoroit hastas, karacier, yalanmas ve prostat iyiletirmeyi destekliyor diye konutu.

ekerin henüz tedavisi yok

Uzman Doktor Bayram Yldz ise eker hastalnn tedavisi olmadna dikkat çekerek, Ömür boyu ilaç kullanlmas gerekmektedir. çou hastalarmzda bu ekilde aktarlarda veya baka yerlerde bu hastala kesin çözüm aryorlar, bir ümit hastalm geçer diye. Diyabet ile ilgili hap, insülin gibi tedaviler var ve bu ilaçlara milyarlarca para harcanmakta. Bu hastalk aktar ve bitkiciler ile çözülecek bir sorun deil. Halkmza bu tür söylemlere itibar etmemelerini öneriyorum. Aktarlarda bu hastalk için bir çözüm yoktur. ekeri düzenli olanlarn en az 3 ayda bir, düzensiz olanlarn ise ayda bir mutlaka kontrole gelmesi gerekiyor ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git