Aktarlara akın var!

Hastaneler doldu taştı, gripten korunmak için vatandaşlar aktarların yolunu tuttu.

Haberler 01.12.2021 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda hastaneler doldu tat, vatandalar k aylarnn gelmesiyle birlikte ortaya çkan mevsimsel gripten korunmak için aktarlarn yolunu tuttu.

Diyarbakrda k aylarnn balamasyla beraberinde mevsimsel gribi de getirdi. Tüm dünyay etkisi altna alan korona virüs semptomlaryla benzerlik gösteren mevsimsel gripten korunmak isteyen vatandalar, aktarlarda satlan çam kozalak macunu ve pekmezi, hlamur, zencefil, zerdeçal, tarçn, adaçay gibi bitkilere youn talep gösterdi. Vatandalar sadece grip için deil, korona virüse kar da baklk sistemini güçlendirmek amacyla üzüm ürünlerine bal pestil, sucuk ve helvalara da ilgi gösterince, satlar patlad.

Hastaneler dolu, insanlar tedavi amaçl yanmza geliyor

Diyarbakrn Balar ilçesinde aktarlk yapan Yakup Yolcu, k aylarnda doal ürünlerin vatandalar tarafndan youn ilgi gördüünü söyledi. Yolcu, Son günlerde aktarlar gerçekten patlama yapt. Hastaneler dolu, insanlar tedavi amaçl yannza geliyor. Korona çok benzer bir grip, souk algnl, gribal enfeksiyon zaten alar da bulunmuyor. O yüzden insanlar bitkisele yöneldii için biz de burada rahatlkla önerebiliyoruz. Son zamanlarda hastaneler dolup tat, insanlar ar hastalk geçiriyor. Son zamanlarda gördüümüz gribin belirtileri de yüksek ate, ba ars, öksürük, bunlara önerdiimiz eyler, çam kozalak macunu, çam kozalak pekmezimiz var. Onlar sabah akam aç karna kullanlyor. Doal macunlar, pekmezler bunlar, öneriyoruz. Bronlar açyor, öksürük için iyi, balgam söktürücü, yüksek ate, öksürük halsizlik bunlar için iyi. Bitki çaylarnda öyle ada çay önerebilirim, gül hatmi, hlamur, bu tür bitkilerin toplamn, karmn yaptmz kendi karmmzda on iki adet kark bitki çaymz da var. Bunlar her türlü ifay size verecektir, kesinlikle grip için önerdiim bitki çay. Bu önerdiim ürünleri kullanp ifa bulmayan yani en azndan etkisini görmeyen yok diyebilirim. Kesinlikle bu önerdiimiz bitkileri kullansn, önerdiimiz ilaçlar düzenli bir ekilde kullansn. Mesela bir gün iki gün, üç gün kullanp etkisini gördükten sonra brakmasn. Tamamen hastalk geçtikten sonra bunu braksnlar. Bunu kesinlikle öneriyoruz dedi. (HA)

Ana Sayfaya Git