ALD hastası küçük Bünyamin Antalya'da ilik nakli olacak

Şanlıurfa'da, "sinir sistemi hastalığı" olarak da bilinen genetik ALD hastalığına yakalanan 9 yaşındaki Bünyamin Doğan'a, ailesinin şifa umuduyla getirdiği Antalya'da uygun vericiden alınan ilik nakledilecek

Haberler 03.06.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lorenzonun Ya adl filme de konu olan genetik sinir sistemi hastal Adrenolökodistrofi (ALD) rahatszl tehisi konan anlurfal ailenin küçük olu, ifa umuduyla getirildii Antalyada ilik nakli olacak.

anlurfal mevsimlik tarm içisi Mikail-Sevda Doan çiftinin 6 çocuundan biri olan 9 yandaki Bünyamin, vücudunda artan morluklar nedeniyle 8 ay önce Adanadaki çukurova Devlet Hastanesine götürüldü.

Burada Bünyamine genetik bir hastalk olan ALD tehisi konulmas aileyi ykt. Umutlarn bir an olsun yitirmeyen Doan çifti, doktorlarn kapsn andrmay sürdürdü.

Yaz aylarnda Bursa ve Eskiehir gibi kentlere mevsimlik tarm içisi olarak giden 38 yandaki baba Mikail Doan ile 36 yandaki anne Sevda Doan bir yandan da çocuklarnn salna kavumas için çabalad.

Ankarada Hacettepe Üniversitesi Tp Fakültesinde devam edilen Bünyaminin zorlu tedavi süreci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn ba göstermesiyle bir süre sekteye urad.

Aile, küçük çocuu doktorlarn tavsiyesiyle Antalyada özel bir hastaneye getirdi. ifa bekleyen Bünyamine uygun donörden ilik bulunduunun bildirilmesi Doan çiftinin umutlarn yeertti.

ANNE BAUCUNDA, BABA SE HASTANE BAHçESNDE BEKLYOR

Anne Sevda Doan, refakatçi kald olunun baucundan bir an olsun ayrlmyor. Baba Mikail Doan ise hastane bahçesine park ettii otomobilinde günlerdir kalarak olundan gelecek mutlu bir haberi bekliyor.

Tek istekleri, iki gün içinde ameliyata alnmas planlanan Bünyamini, memleketleri anlurfaya salna kavumu olarak götürmek olan Doan çifti, hastanedeki endieli ancak bir o kadar da ümit dolu bekleyilerine devam ediyor.

Baba Mikail Doan, AA muhabirine yapt açklamada, bir süredir tedavisi için çabaladklar çocuklarn acil müdahale için Antalyadaki özel bir hastaneye getirdiklerini söyledi.

Dier 5 çocuunu anlurfann Viranehir ilçesinde yaayan ninelerine emanet ettiklerini belirten Doan, Doktorlarn söyledii çocuumuzda beyin tutulumu balam, hastalk böbrek bezlerine vurmu. Bizi, pandemi sürecinden dolay Antalyadaki bu özel hastaneye yönlendirdiler. Doktorlar, ilik naklinin çare olabileceini söyledi. u an yataa baml hale geldi. Konumasnda da bozukluklar balad. Dün kemoterapiye baland. ki gün sonra nakil yaplacak. ifadelerini kulland.

Hastalk genetik olduu için dier çocuklarnn da risk altnda bulunduuna dikkati çeken Doan, bu testlerin yaplabilmesi için yardm talep etti.

Doktorlarn ilgisinden memnun olduunu dile getiren Doan, sürecin bandan itibaren hastalk hakknda bilgilendirildiklerini aktard.

Tedavinin uzun bir süreç olduunu, buna karlk maddi sknt çektiklerini kaydeden Doan, öyle konutu:

Doktorlarn söylediklerine göre, Antalyadaki özel hastanede uzun bir tedavi süreci bizi bekliyor. imdi ilik nakli yaplacak. En az 1 yl burada kalmamz gerekiyor. Annesi çocuun banda ancak ben de buradan ayrlamyorum. Kalacak yerimiz de yok. Hastane bahçesinde otomobilde yatp kalkyorum. Ne yapacam bilmiyorum. mkanlarmz dahilinde hastane hastane gezdik. Annesi tayc konumunda. Bugüne kadar saysz tahlil verdi. Yavrumun gözlerimizin önünde erimesine dayanamyorum. Hastala çare bulunaca günü özlemle bekliyoruz.

Anne Sevda Doan ise olunu salkl görüp sarlaca günün hayalini kurduunu dile getirerek, Beklemekten ve dua etmekten baka elimizden bir ey gelmiyor. Olumuzun baucunda çaresiz ekilde bekliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git