Algoloji ile migren ağrılarına son

Diyarbakır’da hizmet veren Algoloji Yandal Uzmanı Dr. Serdar Çatav, girişimsel yöntemlerle migren ağrılarına son veriyor

Haberler 18.09.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hizmet veren Algoloji (ar bilimi) Yandal Uzman Dr. Serdar çatav, giriimsel yöntemlerle migren arlarn yüzde 95 oranda son veriyor.

Günümüz insannn en çok çözüm arad, hayat koullarn tamamen olumsuz yönde etkiledii migren arlarnn ar bilimi ile ortadan kalkabilecei bildirildi. Uzmanlar, önce ilaç tedavisi uyguladklar hastalarda arlar dindiremedii taktirde, giriimsel yöntemleri devreye sokup çeitli ineleme yöntemleri ile migren arsna son verebiliyor.

Benim için migren tedavisi bulundu

Migren ars ikayetleri ile Algoloji Yandal Uzman Dr. Serdar çatavn muayenehanesine gelen Üveys Erylmaz, ikinci seansn ardndan kendisine kabus olan arlardan kurtuldu. Erylmaz, Yaklak 8 yldr ba ars çekiyorum. Bamn yan tarafnda çok büyük bir ar var, mide bulandracak, kusturacak ekilde. Defalarca ilaçla tedavi olmay denedim ama hiçbirinde etki göremedim. Arkada tavsiyesi ile buraya geldim, sosyal medyadan da görünce buraya gelmeye karar verdim. Birinci seanstan sonra rahatlamaya baladm. Artk eskisi kadar derin arlar çekmemeye baladm, rahat bir uyku çekebiliyorum. Benim için migren tedavisine çare bulundu diyebilirim. Bildiim kadar ile yeni açlan bir dal, yllardr migren tedavisi yoktur denir, ben migren ars çekenlere tavsiye ediyorum gelip görsünler, sonuç alacaklardr dedi.

3 bin hastadan yüzde 90 orannda olumlu geri bildirim

Ar bilimi ile ilgili bilgi veren Algoloji Yandal Uzman Dr. Serdar çatav ise, algolojinin 3-4 yldr popüler olmaya baladn söyledi. Fizik tedavi, nöroloji ve anestezi anabilim dallarn yapan doktorlarn, bunun üzerine iki yl algoloji ihtisas alp eitimi tamamladna dikkat çeken çatav, öyle devam etti:

nsanlar doktora gidip tedavi sonras arlar dinmiyorsa ve bu arlar 3 ay geçiyorsa biz bunlara kronik arlar diyoruz. Biz ilk bata arnn kaynan bulmaya çalrken çeitli tansal yöntemler kullanyoruz. Ary bulduktan sonra ilk önce ilaç tedavisi bununla da geçmiyorsa giriimsel tedavi yöntemlerine bavuruyoruz. Giriimsel tedavi de çeitli ine tedavilerinden oluuyor, ameliyathanelerde yaplyor. Uzun süreli tecrübelerimiz ve bilimsel yaynlarmz da var bu konuda. Baktmz zaman migren ars insanlarn hayat kalitesini çok düürüyor. Ayrca migren tedavisinde kullanlan ilaçlar insanlarn hem arlarn geçirmiyor veya ciddi yan etkileri oluyor bu da giriimsel yöntemleri arttryor. Botoks, sinir blokaj ilemleri veya radyo frekans ilemleri gibi yöntemlerle hastann arlarnda yüzde 95e varan azalma görülebiliyor. u ana kadar 3 binden fazla hastaya bu tedaviyi uygulammdr, yüzde 90lara varan baar oranlarmz vardr.

Ana Sayfaya Git