Alındaki şişlik nasıl geçer?

Alında şişlik tedavisi için evde kendinizin uygulayabileceği doğal tedavi yöntemleri bulunmakla birlikte, geçmeyen şişlikler için doktora gidilmesi önerilir. Bu yazımızda, alında şişlik nasıl geçer sorusunun cevabı için farklı tedavi yöntemlerini bir araya getiriyoruz. İşte alındaki şişlik için evde uygulayabileceğiniz 5 tedavi yöntemi.

Haberler 15.01.2018 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnda küçük darbeler sonras ya da derinin altnda gelien sivilce nedeniyle ilikler oluabilir. Bunun haricinde oluan ilikler alerji nedenli olabilir ya da çeitli rahatszlklar sonucu da alnnzda ilik oluabilir.

Sebebi ne olursa olsun, bu sorunun üstesinden gelmenin birkaç kolay yolu vardr. Size vereceimiz bu yöntemler ile alnda oluan iliklerin inmesini veya ortadan kalkmasn salayabilirsiniz. te, alnda ilik için evde uygulanabilecek 5 tedavi yöntemi:

Souk kompres

Alnnzda oluan ikinlii fark eder etmez, üzerine souk kompres uygulayn. Souk kompres, iltihaplanmay ve imeyi azaltmaya yardmc olacaktr.

Bunun için:

- Birkaç buz küpünü bir havlu bezine sarn. Yaklak 1 dakika boyunca imi olan bölgede bekletin. 5 dakika ara verip ardndan gerekirse 1 dakika kadar daha souk kompresi uygulayn.

Bu uygulamay, günde birkaç kez yapabilirsiniz.

Dikkat: Buz küplerini direkt olarak cildinize uygulamaktan kaçnn.

Buhar

Buhar, alnnzdaki küçük iliklerden kurtulmann bir dier etkili yoludur.

Buhar uygulamasyla tkanm gözeneklerinizin açlmasn salayabilir ve cildinizin nefes almasn kolaylatrabilirsiniz. Bu yöntem ayrca, cildin derinlemesine temizlenmesini salayarak akne tedavisine yardmc olur.

Uygulan:

- Orta boyda bir kabn içerisine scak su doldurun.

- Banz örtmek için bir havlu ya da bez kullanabilirsiniz. Ardndan, alnnz suyun üzerine doru getirin. Alnnz buhar oranna göre suya yaknlatrp uzaklatrn. Dikkat edin, cildinize çok yakndan buhar tutarsanz, cildiniz tahri olabilir.

- Yaklak 10 ila 15 dakika kadar kalarak scak su buharnn gözenekleri açmasna izin verin. Son olarak, yüzünüzü kurutun ve yasz bir nemlendirici uygulayn.

Yumurta ak

Yal bir cilt, alnnzda oluan iliklere zemin hazrlayabilir. Cildinizde fazla miktarda ya olumasn önlemek için yumurta akn kullanarak bir yüz maskesi hazrlayabilirsiniz.

Yumurta ak, bolca A vitamini içerir; bu sayede cildin sklamasn salayarak, olas sarkmalar da önler.

Uygulan:

- 1 yumurta akn bir kasede iyice çrpn.

- Üzerine yarm limon suyu ilave edin ve tekrar kartrn. Ardndan, bu karm iliklerinizin üzerine uygulayn.

- Kurumasna izin verin, sonra bu maskeyi yüzünüzden soyun.

- Yüzünüzü lk suyla temizleyin.

Bu maskeyi haftada bir veya iki kez kullann.

Limon Suyu

Alnda sivilce nedeniyle oluan iliklere kar limon suyu iyi bir çözüm sunar. Ayrca, limon suyundaki sitrik asit, cildin pH dengesini düzelterek ve lekelerin görünümünü de hafifletir.

Uygulan:

- Yatmadan önce alnnza bir miktar limon suyu sürün. Sabahlar uyandnzda da yüzünüzü ykayn. Bunu her gün tekrarlayabilirsiniz.

-Alternatif olarak, 1 tatl ka toz tarçn ile 1 çorba ka limon suyunu kartrn. Alnnzdaki küçük iliklere uygulayn. 15 dakika bekletin, sonra lk suyla durulayn. Günde 1 kez bu uygulamay yapn.

Ancak dikkat: her zaman taze limon suyu kullanmal ve limon suyu uygulandktan sonra dorudan güne na maruz kalmaktan kaçnmalsnz.

Elma sirkesi

Elma sirkesi, alnda oluan ilikler için artc ve etkili bir çözümdür.

Elma sirkesi, cildinizdeki gözenekleri; bakteri ve yadan uzak tutarak akneleri tedavi etmeye ve önlemeye yardmc olan antiseptik ve antibakteriyel özellikler gösterir. Ayrca, cildinizin pHn düzeltip dengelenmesine yardmc olur.

Elma sirkesinin daha önce duymadnz kullanmlar

Uygulan:

- Cildin elma sirkesinin asidik yapsndan en az etkilenmesi için elma sirkesinin su ile seyreltilerek kullanlmas gereklidir.

- Su ile seyreltilmi elma sirkesini bir pamuk yardmyla yüzünüze sürün ve yaklak 10 dakika ciltte beklettikten sonra lk su ile durulayn.

- Son olarak, cildinizi kurutun ve cildinize yasz bir nemlendirici sürün.

Bunu günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git