Aman ha dikkat!

Ahmet bebeğin yuttuğu mıknatıs toplar, bağırsakları delinerek alındı Batman'da, 20 aylık Ahmet Arif Ataş'ın yuttuğu 14 mıknatıs top, bağırsaklarının 8 yerden delindiği operasyonla çıkarıldı.

Haberler 03.08.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Eitim ve Aratrma Hastanesine getirilen 20 aylk Ahmet Arif Atan, yaplan kontrolde, 14 mknats top yuttuu belirlendi. Bunun üzerine Ahmet bebek, hemen ameliyata alnd. çocuk Cerrahisi Uzman Opr. Dr. Mucahit Tan, operasyonu baaryla gerçekletirdi. Ahmet bebein yuttuu mknats toplar, barsaklar 8 yerden delinerek, çkarld.

BAIRSAKLARI DELNEREK ALINDI

Ahmet bebein operasyondan sonra 2 gün youn bakmda tutulduunu, 5inci günde ise taburcu edildiini anlatan Opr. Dr. Tan, Küçük neodyum mknats toplarndan 14 adet yutmu olan çocuk, karn ars ile acile getirildikten sonra hemen yatrld. Mknatslarn ince barsakta 8 adet delinmeye yol açtklar görüldü. çok acil bir ekilde müdahale edildi. Delinen yerler kapatldktan sonra hasta 2 gün çocuk youn bakmda tutuldu. 5inci gün sonra hasta iyilemi olarak taburcu edildi. Küçük magnetik toplarn çekim kuvvetleri çok yüksek olduundan yutulduunda barsakta delinmelere yol açp ciddi salk problemlerine yol açabilmektedir. Bunlar yanllkla yutabilecek çocuklardan uzak tutulmaldr. ayet yutarlarsa zaman kaybetmeden doktora bavurmalar gerekmektedir diye konutu.

Ana Sayfaya Git