Aman Ha Tüketmeyin!

Mevsim değişikliği ile birlikte sadece havalarda değil vücudumuzda da değişimler başlıyor.

Haberler 29.09.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havalarda yaanan mevsimsel deiiklikler salmz da etkiliyor. Özellikle sonbaharda souk algnl, nezle, grip, bademcik enfeksiyonu, boaz iltihab, sinüzit, bronit ve zatüre gibi skl artan enfeksiyon hastalklarna kar tedavi yöntemi olarak antibiyotik kullanm oldukça artyor. Bu konuya dikkat çeken ç Hastalklar Uzman Sadriye Pulak, antibiyotik kullanmna ilikin önemli açklamalar yapt. Pulak Sonbaharda görülen hastalklar nezle ve grip, virüs denilen mikroorganizmalarla oluan hastalklardr. Burun tkankl, yaygn kas ars, halsizlik, yorgunluk, gözlerde yaarma, boazda yanma hissi gibi belirtiler görülmektedir. Böyle virüslerle bulaan enfeksiyonlarda antibiyotik tedavisi gerekli deildir. Bunun yerine dinlenmeyi, bol sv almn öneriyoruz. Ayrca ar kesiciler ve antihistaminik ilaçlar da kullanlabilir. Bakterilerin etken olduu tonsilit, farenjit, otitis media, zatüre gibi hastalklarda ise antibiyotik gerekebilir. Ayn zamanda 2-3 günde gerilemeyen belirtiler görüldüünde ve yüksek ate söz konusu olduunda ciddi komplikasyonlara yol açabilir. eklinde konutu.

VÜCUDUN SONBAHARA UYUM SALAMASI 4 HAFTAYI BULUYOR

Sonbahar hastalklarna kar önemli uyarlarda bulunan Pulak, havalarn aniden soumas ile vücudun adaptasyon salamakta zorlandn ve strese girdiini belirterek nsan vücudunun s deiimlerine uyum salamas için 2 ila 4 hafta gibi bir süreye ihtiyac vardr. Ancak ani hava deiimleri nedeniyle vücutta stres oluuyor ve vücudun savunma sistemini zayflatarak enfeksiyonlara yatknlk meydana getiriyor. Savunma sistemi zayflayan vücutta da sonbahar hastalklarna kolayca yakalanma riski artyor. açklamasnda bulundu.

SOFRANIZ VTAMN VE PROTEN BAKIMINDAN ZENGN OLSUN

Hastalklardan doal yollarla korunmak için tavsiyelerde bulunan Pulak, u önerilerde bulundu: Sk el ykama, sigara içilmemesi, hazr gdalardan uzak durulmas, yeterli su tüketimi, salkl beslenmek önemlidir. Baklk sisteminin güçlendirilmesi, vitamin ve mineral bakmndan zengin et, süt, sebze, meyve ve tahllardan oluan beslenme tarz benimsenmelidir. Ayrca vücuttaki zararl maddelerin atlmasna yardmc olduu için bol C vitamini içeren turunçgiller, nar, üzüm, elma, ayva gibi meyveleri ve yeil yaprakl sebzeler vücut direncini arttrmaktadr. Ihlamur, zencefil, kuburnu, papatya, adaçay, nane gibi bitki çaylarnn bakl güçlendirici ve tedavi edici etkisinden yararlanlabilir.

Ana Sayfaya Git