Amerikalı doktordan koronavirüs için siyah çay önerisi

Dünyada bütünleyici tıbbın kurucusu olarak bilinen ve "Alerji İçin Çözüm" kitabını kaleme alan Amerikalı Dr. Leo Galland, siyah çayın içerisinde bulunan bazı maddelerin virüsün çoğalmasını engellediğini belirterek koronavirüsten korunmak için çay içilmesi önerisinde bulundu.

Haberler 01.03.2021 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alerji için çözümNasl hasta oluruz, nasl iyileiriz? adl kitabn yazar Dr. Leo Galland, tüm dünyay etkileyen koronavirüse kar alnmas gereken önlemler hakknda önemli açklamalarda bulundu. Kovid-19un kiinin sadece baklk sistemini deil metabolizmasn da ilgilendiren bir hastalk olduunu anlatan Dr. Leo Galland, Zaten bu nedenle eker hastalar ve ar kilolu kiiler büyük risk altnda. Dolaysyla metabolizmanz iyiletirecek bir beslenme düzeni koruyucu olacaktr. Özellikle de çinko çok önemli. Bununla ilgili kantlar var. Meyve, sebze, bitki ve baharatlarda bulunan biyoflavonoidler, vücudunuzun virüse verdii tepkiyi önemli ölçüde etkiliyor. lk yapmanz gereken, kabuklu yemi, tohum, sebze, balk ve deniz ürünleri içeren, tamamen doal gdalardan oluan bir beslenme alkanl edinmek önerisinde bulundu.

çAY VRÜSLERN çOALMASINI ENGELLYOR

çayn virüsle mücadelede oldukça faydal olduunun altn çizen Dr. Leo Galland, Yeil çaydan ziyade siyah çayda bulunan baz maddeler, virüsün çoalmasn önler. Ayrca çay süt ile içmemek gerekir çünkü süt, ihtiyacmz olan eylerin emilimini engeller. çay, olduu gibi içmek gerekir. Bunun yannda melatoninin faydal olduunu gösteren baz kantlar var. Melatonin takviyesi yapan insanlarn Kovid-19a yakalanma ihtimali daha düük. Muhtemelen bunun nedeni, melatoninin bakl güçlendirici ve antiinflamatuvar etkisi diye konutu.

çÖREK OTU ANTVRAL BR ETKYE SAHP

Koronavirüsle mücadelede bakl kuvvetlendirmek adna kullanlacak ifal ot ve bitkilerin de olduunu anlatan Dr. Leo Galland, Ayrca kullanabileceiniz birçok ifal ot ve baharat bulunuyor. çörek otu, benim gözdelerim arasnda yer alyor. Bin yldan uzun süredir Bat Asyada tüketilen temel salkl besinlerden biri olan çörek otu, antiviral etkilere sahip. Kovid-19 deil belki ama hepatit virüsüne yakalanan insanlar üzerinde yaplan klinik deneylerde çörek otunun antiinflamatuvar ve antiviral etkileri gözler önüne serilmi. Eer tek bir salkl besin seçmem gerekseydi, çörek otunu seçerdim. çörek otunun içindeki en aktif maddeler yanda bulunur. Taze tohumu alp öütebilirsiniz. Oldukça yumuaktr. çok ho bir aromas vardr. Antiinflamatuvar etkiye yol açan maddeler, çounlukla yanda bulunur ifadelerini kulland.

AILANMA VE DOAL TEDAV BRBRN DESTEKLEMEL

Koronavirüs alarn desteklediini ifade eden Dr. Leo Galland, alanma ve doal beslenmenin bir arada kullanlmasn önererek öyle devam etti:

Kovid-19 alarnn dünyada büyük bir fark yaratacan düünüyorum. Ama bu biraz zaman alacak. Burada beni endielendiren ey u: Bu trilyon dolarlk a ve ilaç gelitirme yarnda birçok farkl yaklam göz ard edildi. Bu konu üzerine baz yazlar kaleme alp internet sitemde yaynladm. Virüsün etkisini azaltmaya, bulamay engellemeye yardmc olacak doal ürünler aradm. Bu ürünlerin birçounu, klinik uygulamamda kullandm. u ana kadar gördüüm sonuçlardan çok memnunum. Tabii ki bu kontrollü veri deil. Tedavi ettiim hastalardan edindiim tecrübe. çörek otu bunlardan biri. Güney Asya kökenli bir baharat olan zerdeçal yani kurkumin bir dieri. Krmz üzümde bulunan resveratrolu da eklemek gerekir. Bunlarn hepsi, önemli antiinflamatuvar, antiviral ve koruyucu etkilere sahip. A ve doal tedavinin ikisine de ihtiyacmz olacak. Alarn, virüsün bulacln durdurup durdurmadn bilmiyoruz. Bu durum alarla ilgili en büyük sorunlardan birini oluturuyor. Verileri yaynlanan alar, insanlarn hastalanmamasn, hastaneye dümemelerini salyor ve hayatlarn kurtaryor. Buraya kadar harika. Ancak bu alarn, virüsün bulacl konusunda etkili olup olmadn bilmiyoruz. Bu meselenin, 2021 ylnn ilerleyen aylarnda çözülmesini umut ediyorum. Doal ürünler de bu sürecin bir parças.

Alerji çin çözüm kitab Ketebe Yaynlarndan çkt, editörlüünü Silvan Alpouzun üstlendii kitabn çevirmenlii ise Sezai Saraça ait.

Ana Sayfaya Git