Aniden oluşan ağızda kanamalara dikkat

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, ağızda meydana gelen kanamalara dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Haberler 20.09.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di eti hastalklarnn kaynaklarnn birçok kii tarafndan bilinmediini anlatan Dr. çada Klaolu, Öncelikle azmzda durup dururken kanama varsa veya dilerimizi frçalarken kanama varsa di eti hastal ile kar karyayz demektir. Di eti hastalnn en büyük etkenlerinden biri mikrobiyal dental plak yani di tadr. Di ta na mikroskop altnda bakldnda içerisinde çeitli bakteriler vardr. Bunlar die yapt zaman yava yava çevre dokular zarar görüyor. çevre dokularda kanama balyor dedi.

D TALARININ TEMZLENMES

Di talar temizlenmedii durumlarda daha fazla birikme yaptn ve kökün yüzeyine yaptn söyleyen Dr. Klaolu, Kök yüzeyine yaptkça kemik erimeye balyor. lerleyen durumlarda önce di eti iltihab daha sonra kemik iltihab yani çürüme ile birlikte durum ilerledikçe diler sallanmaya balyor ve di çekilecek hale geliyor. Di eti çekilmesinde ise diin destek dokusu azalyor. Di eti hastalklarnn en büyük nedenlerinden biri di tadr. Azmzda herhangi bir kanama görüyorsanz bilin ki bu bir hastalk belirtisidir ve tedavi gerektiriyordur. Az içerisinde kanama görüyorsanz muhakkak hekiminize bavurup bu kanamay çözmek yönünde hareket edin. Eer azmzda yaplm iyi olmayan sadece estetik yönünden deil diler güzel görünebilir ancak uyumu iyi deilse muhakkak deitirilmelidir. nsanlar bazen biraz daha idare edelim biraz daha zaman geçsin öyle deitirelim. Hayr! Zararn neresinden dönseniz kar dr. Kötü yaplm veya çok uzun yllar önce yaplm olan dii zaman geldiinde deitirmelisiniz ki kiiye daha fazla ykm vermesin ifadelerini kaydetti.

D ET TEDAVS GEREKLDR

Di eti tedavilerinde bir kaç yöntem olduunu anlatan Dr. Klaolu, Lazer destekli di eti tedavileri günümüzde çok kullanlr hale gelmitir. Estetik di hekimlii tedavilerinde di etine ekil vermek için veya bakterilerin öldürülmesinde kullanlmaktadr. Sert dokularda da yani kemiin ekillendirilmesinde kullanlan baz lazerler vardr. Lazer tedavileri kombine olarak estetik di hekimliinde kullanlmaktadr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git