Anne adaylarına tatil uyarıları

Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Nazan Karahan, Ramazan Bayramı dolayısıyla karayoluyla yolculuk yapacak anne adaylarına, 2 saatte bir mola vererek 15-20 dakika yürümeleri uyarısında bulundu.

Haberler 22.06.2017 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karahan, gebelerin hamilelik süresinde ilk 3 ve son 3 ayda uçak seyahati yapmamas gerektiini anmsatarak, aradaki 3 aylk dönemde rahatlkla uçak seyahati yaplabileceini kaydetti.

Ramazan Bayram dolaysyla karayoluyla tatile gidecek anne adaylarna uyarlarda bulunan Karahan, Kendi araçlaryla seyahat eden anne adaylarnn 2 saatte bir mola vermesi gerekiyor. Bu molalarda ise 15-20 dakika yorucu olmayan ksa ksa gezinme tarznda yürüyü yapsnlar. Eer otobüsle seyahat ediyorlarsa onlar zaten 3 saatte bir mola veriyor. Ayn eyi burada da yapsnlar. dedi.

- Emniyet kemeri karnn bolukta kalaca ekilde taklmal

Hamilelerin emniyet kemeri takma ekillerine de deinen Karahan, emniyet kemerinin karn boluunda kalacak ekilde taklmas gerektiini söyledi.

Karahan, anne adaylarnn gittikleri mekanlarn da hastaneye yakn bir yerde olmas gerektiine dikkati çekerek, Gebelerimiz çok uzak yerlere gitmiyorlardr ama olas bir durumda da hastaneye yakn olacaklar yerleri tercih etmeleri onlar ve bebeklerinin sal açsndan güvenli olacaktr. Bu konuya dikkat etmelerinde fayda var. ifadelerini kulland.

- Gebelerin denize girmesi faydal

Gebelerin denize girmesinin faydal olduunu belirten Karahan, yüzmeyi hamilelik sürecinde önerdiklerini ifade etti.

Yüzmenin hamilelik döneminde çok faydal bir spor olduunun altn çizen Karahan, ancak yüzülecek alann temiz olmasna özen gösterilmesini istedi. Karahan, çünkü hamilelerin buralarda enfeksiyon kapma riski var. Bunun için hamilelere mavi bayrakl plaj denilen su analizleri yaplm, temiz olduu belirlenmi denizlere girmelerini tavsiye ediyoruz. Anne adaylarnn havuza girmesini de pek tavsiye etmiyoruz. Eer gireceklerse de havuzun günlük temizliinin yapldndan emin olmalar gerekiyor. deerlendirmesinde bulundu.

Karahan, yaz döneminde olunduu için seyahat srasnda su tüketilmesine de dikkat edilmesi gerektiini kaydetti.

Gebelerin hem normal zamanda hem de seyahat süresince bol su tüketmesi gerektiini ifade eden Karahan, Eer yeteri miktarda su tüketmezlerse gebelik tansiyonu, erken doum tehdidi, anne karnnda bebein svsnn azalmas gibi sorunlarla kar karya kalabilirler. O yüzden de sv ve su tüketmeleri son derece önemli, bol bol su içsinler. dedi.

Karahan, anne adaylarnn fiziksel olarak büyük sosyal aktivetelerden kaçnmalar gerektiini vurgulayarak, sözlerini öyle tamamlad:

Tabii bu hiç hareket etmesinler deil. Biz gebelikte mutlaka her gün 30 dakika yürüyü tavsiye ediyoruz. Açk havada ksa ksa en az 30 dakika yürüyüler yapsnlar. Bunun yannda güneten de iyi korunsunlar. Gebelikte bu daha da çok önem arz ediyor. Özellikle gebelerin alnnda, burun çevresinde, yanaklarnda ve çenesinde yüzün önemli bir bölümünde güne na bal lekelenmeler oluabiliyor. O yüzden gebeler geni kenarl bir apka kullansn. Mutlaka koruma faktörü iyi bir güne kremi tercih etsinler.

Ana Sayfaya Git