Anne Dostu Hastane Olma Yolunda İlerliyoruz

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde Gebe Bilgilendirme Sınıfı açıldı. Anne Dostu Hastane “ olma yolunda ilerlediklerini belirten Hastaneler Başhemşiresi Rahime Atlı, Gebe Bilgilendirme Sınıfını açmalarındaki amacı şöyle anlattı.; “ doğumların sağlıklı ve güvenli ortamlarda yapılması, yeni doğanın en iyi bakım alması ve doğum oranının artırılması amacıyla Gebe Bilgilendirme Sınıfını açtık.“

Haberler 25.08.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde Gebe Bilgilendirme Snf açld. Anne Dostu Hastane olma yolunda ilerlediklerini belirten Hastaneler Bahemiresi Rahime Atl, Gebe Bilgilendirme Snfn açmalarndaki amac öyle anlatt doumlarn salkl ve güvenli ortamlarda yaplmas, yeni doann en iyi bakm almas ve doum orannn artrlmas amacyla Gebe Bilgilendirme Snfn açtk.

Douma bilinçli hazrlanm anne

Bahemire Atl, douma bilinçli hazrlam anne adaynn hem müdahalenin niye yapldnn bilincinde olacan, hem de doum ekibine yardmc olacan belirterek, bu çalmann anne ve bebek ölümlerinin önlenmesine de önemli katklar sunacan bildirdi. Atl unlar söyledi;

Gebe hastalarmz, Kadn Doum Gebe Polikliniine dorudan ba vurabilecekleri gibi, randevu sistemi üzerinden de bavuru yaparak uzman kadrodan oluan ekibimizden ücretsiz danmanlk ve eitim hizmeti alabilirler.

Gebe snfndaki eitimin haftada bir gün ve iki saat olduunu bemirten Bahemire Rahime Atl, eitimin dört seans, yani dört hafta sürdüünü bildirdi.

Bilgilenme bir annelik hakkdr

Atl Her kadnn üreme sal açsnda gebelik, doum sonu ve yenidoan bakm konusunda yeterli eitim ve bilgi alma hakk vardr. Anne adayn gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakk olarak deerlendirilmelidir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git