Anne oteli imdada yetişti

Hakkari'de, kadınların doğum öncesinde kışın kapanan yollar nedeniyle mağdur olmaması için oluşturulan "anne oteli"nden şimdiye kadar 907 kadın yaralandı.

Haberler 26.12.2016 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Devlet Hastanesi bünyesinde 2008 ylnda 2 yatakl kurulan anne otelinin yatak says 8e çkarld. Anne oteli, kn kar ya nedeniyle yollarn kapanmas sonucu evlerine gidip gelmekte sknt yaayan anne adaylarn arlyor.

Doumdan ksa süre önce evlerinden alnan ve anne otelinde müahede altnda tutulan kadnlar, doumlarn risksiz ekilde yapma imkanna kavuuyor.

imdiye kadar 907 kadnn yararland anne otelinde, yeni doum yapm ancak bebeinin tedavi olmas gereken anneler de kalabiliyor.

- Erken müdahale hayat kurtaryor

Hakkari Devlet Hastanesi Bahekimi Opr. Dr. Seda Batürk, il merkezi ve ulamn zor saland köylerde hamile kadnlara müdahalede geç kalnmamas için böyle bir proje balatldn söyledi.

Erken müdahalenin hem annenin hem de bebein hayatn kurtardn belirten Batürk, öyle konutu:

limizin içinde bulunduu iklim ve corafi konumu göz önüne alndnda, özellikle içerisinde bulunduumuz k aylarnda hamile kadnlarn doumdan önce hastanemizde misafir etmek istiyoruz. Buradaki amaç, doum süreci balad zaman vakit kaybetmeden gerekli müdahaleyi yapabilmektir. Hastalarmz douma yakn süreçte hastanemize alarak takip etiimiz zaman müdahaleye de geç kalmayacamz, hem annenin hem de bebein hayatn kurtarabileceimizi ve skntya sokmayacamz düünüyoruz.

Doum yaptktan sonra anne otelinde kalan Leyla Bor ise kn köy yollar kapand için kadnlarn gelip doum yapmasnn çok zor olduunu anlatt.

Anne otelinde çok güzel odalar bulunduunu ifade eden Bor, Mesela ben 3 gündür buradaym. çocuuma daha yaknm. Daha önce böyle bir uygulama yoktu. Eve gidip geliyorduk ve çok zor oluyordu. Güzel hizmet olmu, herkese teekkür ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git