Anne sütü en etkili grip ilacı

Kış mevsiminin en ağır koşullarda kendini gösterdiği şu günlerde bebek ve küçük çocuklarda solunum yolu enfeksiyonları ve grip hastalığı görülme sıklığı arttı. Peki bebeğiniz için grip ve solunum yolu enfeksiyonu tedavisinde en etkili yöntemler neler?

Haberler 26.01.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk Sal ve Hastalklar/Neanotoloji Uzman Dr. Burçin can, 6 aydan küçük çocuklarda grip as yaplamad için, enfeksiyonu eve getirebilecek, anne-baba, karde gibi bireylerin alanmasn önerdiklerini kaydetti. Ayrca anne sütünün baklk sistemini destekleyen en önemli gda olduunun altn çizen Dr. can, tedavi süreci ile ilgili u önerilerde bulundu;

6 AYDAN KÜçÜKSE EVDEKLER AILANMALI

Bebek ve küçük çocuklarda grip hastaln önlemek için yaplmas gereken ilk ey bulamay önlemek. 6 aydan küçük çocuklarda grip as yaplamad için, enfeksiyonu eve getirebilecek, anne-baba, karde gibi bireylerin alanmasn öneriyoruz. Aile bireylerinden birisi hastalandnda ellerin bol su ve sabunla ykanmas hastaln aile içinde yaylmasn engelleyecektir. Hasta kiinin maske takmas, bebei öpmemesi hastaln bebee geçiini engellemek için dikkat edilmesi gereken noktalardr. Eer önlemlere ramen bebekte hastalk belirtileri baladysa burundaki salglarn yumuatlmas ve temizlenmesi bebei rahatlatacaktr.

ANNE SÜTÜ EN ETKL LAç

Anne sütü ile beslenmesinin devam ettirilmesi bebein baklk sistemini destekleyecektir. Anne sütü içerdii baklk elemanlarndan, Immünglobulinler, canl hücreler ve birçok aktif moleküller sayesinde baklk sistemini destekleyen mucize bir gdadr. Bu nedenle uzmanlar hastalk durumunda bebein anne sütü ile beslenmesinin mutlaka devam etmesi gerektiini belirtiyor. Özellikle souk algnlnda anne sütü ile beslenmenin sürdürülmesi ve semptomatik tedavide tek bana yeterli oluyor.

GRP OLAN ANNE EMZRMEYE DEVAM ETMEL

Grip olan anne belli kurallar çerçevesinde emzirmeye devam etmeli. Eer anne grip veya souk algnl gibi bir enfeksiyon geçiriyorsa, bebee bulamasn engellemek için el ykama ve maske takma gibi koruyucu önlemler alarak bebeini emzirmeyi sürdürebilir.

SICAK NEM AZALTIR, BURUN TIKANIKLIINI ARTIRIR

Toplumda üütme olarak adlandrlan solunum yolu enfeksiyonlar ailelerin bebei veya küçük çocuu scak tutmak için abartl davranlarda bulunmasna neden olabiliyor. Ancak, biz bebei ar scak bir oda ssnda tutmay veya çok kaln giydirmeyi önermiyoruz. 22-24 derece ideal bir oda ssdr. Ar scak bir odada nem miktar azalacaktr ve kuruyan hava bebein solunum yollar kurutarak burun tkanklna neden olacaktr. Bu nedenle ideal bir oda scakl ile birlikte odann nemlendirilmesi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren bebei rahatlatacaktr.

çOK KALIN OLMAYAN BATTANYE LE ÖRTÜN

Annelere tavsiyemiz, kendi giydiinden bir kat fazlasn bebeine giydirmesi ve bebeini uyuturken de çok kaln olmayan bir battaniyeyle üzerini örtmesidir. Özellikle ateli çocuklarda kaln giydirme ve örtme, atein kontrolsüz bir biçimde yükselmesine sebep olabilecei için dikkatli olunmaldr.

GEREKSZ ANTBYOTK KULLANIMINA DKKAT

Gereksiz yere kullanlan antibiyotikler faydal mikroplar da ortadan kaldrarak bir sonraki enfeksiyona davetiye çkartmaktadr. Grip ve souk algnl ile mücadele eden ebeveynler için önerilerimiz ise öyle;

Özellikle souk algnlnda tedavi tamamen semptomatik olup, bebek veya küçük çocuklarda tkal burun, serum fizyolojikle ve puar benzeri burun pompalaryla açlmaldr.

Souk algnl ilaçlar süt çocuklarnda doktor tavsiyesi olmadan kullanlmamaldr. çünkü bu ilaçlar küçük çocuklarda ciddi yan etkilere neden olabilecek ilaçlardr.

Mevsimsel grip hastalnda doktor tarafndan tan dorulandktan sonra antiviral tedavisine balanabilir.

Grip ve souk algnlndan korunmak için el hijyeni salanmaldr. Salgn dönemlerinde kalabalk ve kapal alanlar virüslerin yaylmasn hzlandrd için bu ortamlardan uzak durulmaldr.

Mevsimsel gribe kar a olunmaldr. Risk gruplarnn alanmas özellikle kre çocuklarnda bakln salanmas için önemlidir.

Ana Sayfaya Git