'Araç klimalarının yüzle teması yüz felcini tetikliyor'

NÖROLOJİ Uzmanı Dr. Nurhan Şahinkaya, sıcak havalarda araç içi klima kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu. Şahinkaya, "Araç klimalarının soğuk şekilde yüzle teması yüz felcini tetikliyor. Sıcak havalarda soğuk çalışan klimaların yüzümüzle temasını engellemek gerekir" dedi.

Haberler 14.07.2018 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nöroloji uzman Dr. Nurhan ahinkaya, yüz felcinin, yüzün tek tarafndaki kaslarn kullanlamad rahatszlk olduunu söyledi. ahinkaya, Yüz felcine en büyük sebep souk havann yüzle temasdr. Bu hastaln ilk ismi oför hastal olarak adlandrld. Yaplan uzun aratrmalar ve deneyimler göstermi ki oförler hep ayn taraftan yüz felci geçiriyor. Artk günümüzde araç sürücüleri camdan gelen rüzgarla deil de araçlarda bulunan klimalarla yüzlerini temas ettiriyorlar diye konutu.

YÜZ FELC

Araç içi klimalarn kullanmna ilikin uyarlarda bulunan Dr. ahinkaya, unlar kaydetti:

Araç klimalarnn souk ekilde yüzle temas yüz felcini tetikliyor. Yüz felci kolay tedavi edilebilir bir hastalktr. Bu hastalkla gelen hastalarmza biz ilaç tedavisiyle birlikte fizik tedavi balatyoruz. Buda hastaln daha kolay tedavi edilmesini salyor. Yüz felcinde erken tedavi çok önemlidir. Hastalar tedaviye ne kadar erken balarsa o kadar iyi sonuç almak mümkündür. Vatandalar yüzünde bir kayma ve asimetri fark ettii an bir an önce bir nöroloji uzmanna bavurarak tedaviye en ksa zamanda balamaldr. Yüz felcinden korunmak için kn yüzün ve kulaklarn soukla temasn engellemek gerekir. Scak havalarda ise souk çalan klimalar yüzümüzle temasn engellemek gerekir.

Ana Sayfaya Git